Slik kan man også gjøre det. Hele familien på en lampeskjerm. Foto: Kicki
Slik kan man også gjøre det. Hele familien på en lampeskjerm. Foto: Kicki Vis mer

10 kreative måter å vise frem familiefotoene på

Liker du å innrede huset ditt med foto av dem du elsker mest? Det finnes mange måter å gjøre dette på. Mammanett tipser deg om 10 kreative måter!

1 Smått men godt

Svenske Helena som skriver bloggen Craft & Creativity, er et kreativt vidunder når det gjelder å finne på spennende hobbyaktiviteter og enkle gjør-det-selv prosjekt. Under en Thailandferie sparte hun på toppene fra forskjellige leskedrikker, og tok de med seg hjem. Disse brukte hun til å lage kjøleskapsmagneter av, og limte deretter de beste blinkskuddene fra familieferien inni dem.

Et annet alternativ er å trykke en tegnestift gjennom brustoppene (lag et lite hull først), slik at du kan bruke de til å henge opp småsaker på en korketavle. 

Brustopper gjør seg som små rammer på kjøleskapet. Foto: craftandcreativity.com
Brustopper gjør seg som små rammer på kjøleskapet. Foto: craftandcreativity.com Vis mer

 

2. Komfort og stolthet i ett

En lekker pute kan bli enda vakrere med foto av dine kjære! En rekke forretninger fører printerpapir som enkelt lar deg stryke motivet over på tekstil (for eksempel butikker som Panduro Hobby og Clas Ohlson). 

Denne puten er laget av Katrine Tørrestad, som har gitt bort mange slike i gave til familie og venner. – Jeg er ikke særlig godt i håndarbeid, forteller Katrine, så jeg kjøpte ferdige putetrekk i canvas fra H&M Home. For å gjøre dem personlige, brukte vi foto og fine ord som dekor. Vi fikk mange positive tilbakemeldinger fra de som mottok putene, forteller hun.

Samme metode kan brukes til å lage en flott og personlig festduk. Ta en rekke gamle og nye fotografier fra jubilantens liv og stryk de over på en hvit bomullsduk. 

Puter med vakker tekst og bilder. Foto: Katrine Tørrestad
Puter med vakker tekst og bilder. Foto: Katrine Tørrestad Vis mer

 

LES OGSÅ: Babyfotografering: Slik tar du proffe bilder  

3. Fototapet med personlig trykk

Fototapet har vært i vinden de siste årene, men enkelte går ett skritt lengre enn andre når de bruker det i interiøret. Et eksempel er Familien Eriksson, som valgte å tapetsere en hel vegg i gangen med et svart-hvitt foto av familiens tre stoltheter. Ingen tvil om hvem som bor i dette huset! Bilde fra Dontblink.se 

En mer personlig vegg enn dette er det vanskelig å få til. Foto: foto.dontblink.se
En mer personlig vegg enn dette er det vanskelig å få til. Foto: foto.dontblink.se Vis mer

 

4. Lek med bilder på magnetisk papir

Kunne du tenke deg å lage dine egne kjøleskapsmagneter med bilder av barna? Dette kan gjøres veldig enkelt ved hjelp av magnetisk fotopapir som du får kjøpt en rekke steder (for eksempel Biltema og Blekkskriveren.no). Skriv ut fotografiet og bruk en vanlig saks til å klippe det i ønsket størrelse. Her har du mange muligheter til å lage artige former – kanskje du vil lage et puslespill?

Tone har gjort det til en fast tradisjon å skrive ut familiens julekort på magnetisk papir. En gave som selvsagt blir svært godt mottatt av stolte besteforeldre!

Puslespill på kjøleskapet. Foto: photojojo.com
Puslespill på kjøleskapet. Foto: photojojo.com Vis mer

LES OGSÅ: Apper for barn

5. Positivt gjenbruk av negativer

Har du mange negativer liggende fra den tiden da vi fortsatt ikke hadde hørt om mobile- eller digitale-kameraer? Dersom du ikke lenger trenger negativene dine, så kan du la de få et nytt liv i belysningen i hjemmet ditt. Siden negativer er gjennomsiktige, fungerer de nemlig veldig godt med et lys bak seg.

En måte å gjøre dette på, er å lage små telysholdere. Alt du behøver, er negativer, lim og et egnet glass, og så limer du negativene på utsiden av glasset. For best mulig resultat og for ikke å ødelegge motivet, kan det være lurt å sette limet i hver ende av strimlene.

Et annet alternativ kan være å dekorere en lampe på samme måten. Her kan alle typer lamper bruker, bare glasset ikke blir for varmt. En lampe som blir mye brukt av ivrige gjenbrukere og “Ikea-hackere” er den frostede lampen Grönö fra IKEA (Den er dessverre ikke til salgs hos IKEA lengre, men dukker stadig opp på loppemarkeder).

Skap stemning med negativene. Foto: photojojo.com
Skap stemning med negativene. Foto: photojojo.com Vis mer

 

l  1  l  2  l    

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: