Gravid:

10 spørsmål du bare har som gravid

Om sushi, hold in-stømpebukser og bassengbading, blant annet.

GRAVID: Plutselig setter man spørsmålstegn ved de mest dagligdagse gjøremål. Foto: Dean Drobot/NTB Scanpix
GRAVID: Plutselig setter man spørsmålstegn ved de mest dagligdagse gjøremål. Foto: Dean Drobot/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som gravid, spesielt dersom det er første gang, er det naturlig nok mye du lurer på. Plutselig setter du spørsmålstegn ved de mest dagligdagse gjøremål; kan jeg egentlig spise fisk som gravid? Og hva med det å bruke bilbelte?

Ifølge jordmor Marianne Søbakk ved Kløfta helsestasjon finnes det imidlertid ingen dumme spørsmål når det gjelder graviditet.

– Som gravid vil man jo bare det beste for barnet sitt. Vi i helsetjenesten ønsker derfor den gravide velkommen til oss så tidlig i svangerskapet som mulig, slik at vi kan få bli kjent med henne og gi svar på alle spørsmålene hun har. Vi anbefaler ikke gravide å google ting de lurer på, men henviser dem til trygge nettsider som gir riktig og god informasjon, sier hun.

Søbakk synes det er vanskelig å svare på hva som er det rareste spørsmålet hun har fått og understreker at hun og kollegaene ønsker alle spørsmål hjertelig velkomne.

– Men om jeg absolutt skal trekke frem et spørsmål, så var det litt morsomt da min kollega Ellen fikk spørsmål om det var farlig å kjøre over fartsdumpere som gravid, smiler hun. – Den synes jeg var litt søt!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer