10 supre barneapper

Stimulerer barnets kreativitet, gir kunnskap og ferdigheter.

MER ENN TIDSFORDRIV: Appene som barnet lærer noe av. Foto: NTB scanpix
MER ENN TIDSFORDRIV: Appene som barnet lærer noe av. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ligger mye lek og læring i å utforske apper for barn i barnehagealder. Det sier Cathrine Fragell Darre, barnehagelærer og prosjektleder i ”Digital praksis i barnehagen” i Norlandia barnehage. 

- Hva man får ut av en iPad-applikasjon handler om hvordan de voksne legger det opp og hvordan barna tar det i bruk. Jeg tror det er viktigere med rammene rundt spillingen, enn at barn absolutt må bruke såkalt pedagogiske apps eller læringsapps for at foreldre skal kunne "forsvare spilling". For det føler de ofte at de må, sier Fragell Darre.

SE PEDAGOGENS 10 TIPS TIL GODE APPER LENGRE NED

LES OGSÅ: 10 produkter for høyteknologiske barn 

Hun har siden januar 2014 jobbet i barnehage med et prosjekt som blant annet har som formål å gi barna kunnskap, holdninger og ferdigheter knyttet til digitale verktøy i kreativitet, lek og læring. Prosjektet er også et ledd i barnehagens mandat for sosial utjevning. Fragell Darre står også bak bøkene Kreativ bruk av digitale verktøy og Blogg som pedagogisk verktøy. 

LES OGSÅ: Mammanetts app; gravid uke for uke

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer