10 ting foreldre ikke trenger å stresse med

Du bør hvert fall ikke stresse med å få flat mage og flott kropp etter fødselen, ifølge mammablogger Marte Frimand-Anda.

SLAPP MER AV: Det er ingen vits å stresse med å gå ned i vekt rett etter fødselen, det går seg til etter hvert, mener Marte. Foto: Aschehoug Forlag
SLAPP MER AV: Det er ingen vits å stresse med å gå ned i vekt rett etter fødselen, det går seg til etter hvert, mener Marte. Foto: Aschehoug Forlag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsøker du å være den perfekte forelder?

Det å være perfekt er ifølge eksperter et uoppnåelig og stressfremkallende ideal, mens det å være god nok ofte er vel så bra.

Tror mange har dårlig samvittighet

En som er helt enig i dette, er mammablogger og forfatter Marte Frimand-Anda. Hun tror de fleste foreldre innimellom kjenner på dårlig samvittighet over å ikke gjøre ting slik de «burde». 

– Det kan nok variere hva det er og hvor mye man stresser med ting. Men hvis man har mange «burde tanker» så kan det bli veldig slitsomt fordi du føler at du ikke strekker til, sier hun.

En god del av de tingene dagens foreldre stresser med mener hun dessuten er fullstendig bortkastet tid. Her er 10 av dem:

1. Gjøre alt pedagogisk riktig

I boken «Føkk lykke!» skriver Marte blant annet om hvor opptatte dagens foreldre er av å gjøre alt pedagogisk riktig.

Vi foreldre trenger ikke være pedagogiske. Pedagoger jobber i barnehager og skole og de er kjempeflinke med barna våre. Barn trenger ikke ha det slik hjemme også. De trenger bare vanlige foreldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer