10 tips for en regnværsdag

Foto: Shutterstock.com ©
Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dårlig vær trenger ikke å bety kjedelige dager for familien. 

Sommer og sol er det vi gjerne ønsker oss når det er ferietid, men den norske sommeren kan også by på regnfulle dager. Mange uteaktiviteter er heldigvis ikke væravhengige og det finnes også mye morsomt å finne på sammen innendørs. Her er barnesteder.no sine ti beste tips for en regnværsdag.

1. Museum og vitenskap

Ta med barna på et museumsbesøk. Mange museer har egne aktiviteter for barn i ferien.

Popsenteret holder åpent sommeren gjennom og har ekstra aktiviteter for familier. Her kan du være med på en reise i musikkjungelen, prøve deg som pop-stjerne eller delta på kreativt verksted.

I Norge finner du tilsammen ni vitensentre av ulik størrelse. Alle holder åpent i sommer og har ulike program og aktiviteter rettet mot barnefamilier. Her kan du forske, leke og lære om ulike emner knyttet opp mot natur, teknikk og vitenskap. De fleste vitensentre har aktiviteter for alle aldersgrupper, og her er det mulig å både bygge, eksprimentere og lage ting.

LES OGSÅ: 30 ting å gjøre i Oslo med barn

Hopp I Havet på Torshov: Foto: Hopp I Havet
Hopp I Havet på Torshov: Foto: Hopp I Havet Vis mer

 

2. Lekeland og Badeland

Er været dårlig og man trenger å få ut litt energi kan det være fint med et besøk på et badeland eller lekeland. Ulempen er at disse stedene ofte er veldig fulle på regnværsdager og det kan bli både trangt om plassen og lange køer.

3. Familieparker

Familieparkene melder om lavere besøkstall på regnværsdager. Så vil man unngå kø, og ikke er redd for å bli litt våt, kan et parkbesøk være vel så bra på en regnværsdag som i solskinn.  

4. Kino, film - eller spillkveld

Ta med barna en tur på kino, eller lag en filmkveld hjemme. Finn frem en god familiefilm og benk dere til i sofaen med dempet lys og en stor bolle popcorn. Brettspill er også hyggelig å spille sammen.

Finn skatter på stranda. Dette kan du lage mye fint av! Foto: Shutterstock.com
Finn skatter på stranda. Dette kan du lage mye fint av! Foto: Shutterstock.com Vis mer

5. Strandtur

Ta på regntøy og ta en tur på stranda. Lag en samling av ting du finner i fjæra og lag koselige sommerminner når du kommer inn igjen. Ta med en stor parasoll og lag en koselig piknik. Badevannet kjennes ekstra varmt ut når det regner!

6. Bibliotek

Ta en tur på biblioteket, lån koselig bøker, filmer og lydbøker. Flere bibliotek arrangerer både lesestunder og gratis sommerkino.

7. Geocaching

Geocaching blir stadig mer populært, og er en moderne form for orientering som passer alle. Her skal du ved hjelp av GPS finne små og store skatter i nærområdet rundt deg. Kjempespennende og passer like mye for den som leter i parken eller på fjellet. 

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com Vis mer

 

8. Vannlek

Ta på dere regntøy, lek og hopp i sølepytter. Eller ha en skikkelig vannkrig. Ta på dere badetøy og løp i regnet, eller hopp på trampoline!

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com Vis mer

 

9. Vær kreativ

Finn frem store pappesker og lag morsomme lekehus.  Brett søte hunder og katter av papir, eller lag en koselig båt med strikkmotor

Finn frem store klær, hatter og vesker og kle dere ut. Lag rollespill eller teater sammen, eller la barna forberede en forestilling for de voksne. Ansiktsmaling er også alltid en suksess!

Store lerret får du kjøpt for en rimelig penge, sammen med fingermaling kan dere lage familiekunst ingen andre har maken til. Dekk til bord/gulv og klær, og kos dere med farger og former. 

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com Vis mer

 

10. Lag noe godt å spise - innby til kokkekamp

La barna få slippe til på kjøkkenet. Is gir alltid sommerfølelse, og is av yoghurt klarer selv de minste å lage selv. Smoothie smaker også godt, spesielt om du plukker bærene selv. Eller hvorfor ikke innby til kokkekamp, der man deler familien inn i lag, eller innbyr venner/naboen til kamp. Barna blir med på å bestemme menyen og er med på å lage måltidene. Deretter lager man et koslig fellesmåltid der man smaker på hverandres menyer. Morsomt og sosialt!

Hva er ditt beste tips for en regnværsdag? 

Logg inn og skriv i kommentarfeltet nedenfor. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer