100% ærlige selfies

Disse trøtte mødrene har ingen problem med å by på seg selv!

ÆRLIGE SELFIER: Trøtte tryner og lange gjesp - disse mødrene viser hvordan man virkelig ser ut når man står opp om morgenen! Foto: Privat
ÆRLIGE SELFIER: Trøtte tryner og lange gjesp - disse mødrene viser hvordan man virkelig ser ut når man står opp om morgenen! Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tidlig morgen og du betrakter speilbildet ditt; ansiktet er usminket, håret er ugredd, tennene har fått et ubestemmelig belegg mens øynene er hovne og litt røde av mangel på søvn.

Forestill deg så at du knipser en selfie og publiserer det på Facebook! 

Det høres kanskje ut som et mareritt for enkelte, men for andre er dette en helt naturlig ting å gjøre. Det er denne Facebook-siden et klart bevis på!

Inspirert av sitt eget hår

Kvinnen som står bak Facebook-siden er fotograf Helle K. Hagen. Hun forteller at det hele egentlig startet nokså tilfeldig. 

– Jeg hadde vært hos frisøren og la ut et fint selvportrett på Facebook som jeg fikk veldig mange positive tilbakemeldinger på. Men da jeg morgenen etter så meg selv i speilet fikk jeg meg en god latter. Håret mitt stod i alle kanter. «Nå hadde det vært fint å legge ut et selvportrett på Facebook» sa jeg på spøk til mann og barn, og det var de helt enige i! 

– Ja kanskje mest mannen min da, ungene var ikke riktig så entusiastiske, ler Helle.

LES OGSÅ: 10 Facebook-statuser vi smiler av

BILDET SOM STARTET DET HELE: Mannen min mente jeg burde dele bildet på Facebook, forteller Helle K. Hagen. Foto: Privat
BILDET SOM STARTET DET HELE: Mannen min mente jeg burde dele bildet på Facebook, forteller Helle K. Hagen. Foto: Privat Vis mer

Facebookside for ærlige selvportrett

Sammen med lærlingen sin fikk Helle da ideen om å lage en Facebook-side som skulle hete Ærlige selvportrett.

– Jeg inviterte venner og bekjente til å like siden og til å bidra med bilder. Siden fikk stor oppmerksomhet, da folk syntes det var gapskrattende morsomt, sier hun.

Helle forteller at hun i grunn ikke er overrasket over den positive responsen Facebook-siden har fått. Hun tror spesielt kvinner trenger flere uhøytidelige forbilder som fronter at det ikke er så farlig å vise seg fra denne siden også.

– Det er så fint at folk byr på seg selv, at de er rause og ærlige. 

– Men jeg opprettet egentlig ikke Facebook-siden med tanker om at dette skulle være en motkultur mot noe. Jeg tenkte bare at dette var kjempegøy og fullstendig galskap!

Mange trøtte mødre

Og det er virkelig vanskelig å bla gjennom bildene på denne Facebook-siden uten å trekke på smilebåndet eller le høyt et par ganger. Her er alt fra supertrøtte morratryner til foto som viser hvordan man ser ut etter en svett treningsøkt. 

Det er i det hele tatt en klar overvekt av damer i denne Facebook-siden og flere av dem er trøtte småbarnsmødre. 

LES OGSÅ: Dette er virkeligheten folkens!

TRØTT SMÅBARNSMOR: Marianns bilde var resultatet av alt for få timer søvn.  Foto: Privat
TRØTT SMÅBARNSMOR: Marianns bilde var resultatet av alt for få timer søvn. Foto: Privat Vis mer

- Vi trenger mer hverdagshumor

– Jeg følte meg som en zombie denne morgenen og tenkte bildet kunne være en slags trøst for andre i samme situasjon, eller gi noen et smil om munnen. Jeg hadde bare sovet i små intervaller den natten med en toåring som ikke var helt i form, forklarer Mariann Fosaas som har delt sitt foto på Facebook-siden. 

– Jeg har ingen problemer med å dele de øyeblikkene av livet hvor ikke alt er «picture perfect». Man kan kanskje si at jeg er litt oppgitt over at alt skal være nettopp det, for at man skal kunne dele det med andre. 

– Vi trenger mer hverdagshumor, mindre selvhøytidelighet, mer lekenhet! 

BUSTETE SVEIS: Dette er grunnen til at jeg må dusje hver morgen, sier Camilla Marie. Foto: Privat
BUSTETE SVEIS: Dette er grunnen til at jeg må dusje hver morgen, sier Camilla Marie. Foto: Privat Vis mer

- Bildet var så stygt at det var morsomt!

– Jeg hadde på den tiden en tilstand hvor jeg hadde rykninger i halve delen av ansiktet, noe som gjorde at jeg så litt rar ut. I tillegg ville jeg vise folk hvorfor jeg må dusje håret hver morgen, forteller Camilla Marie Andersen. 

– Jeg er nok ikke modigere enn folk flest, men kanskje litt lite selvhøytidelig. Det er trygt å spille på egne skavanker, smiler hun.

LES OGSÅ: Lei av glansbildene folk deler på Facebook?

TOMMELEN OPP: Susanne forsøker å være 100% seg selv, uansett hva dagen måtte bringe. Foto: Privat
TOMMELEN OPP: Susanne forsøker å være 100% seg selv, uansett hva dagen måtte bringe. Foto: Privat Vis mer

- Jeg er den jeg er!

Susanne Setervik er en av dem som har delt flere foto av seg selv på Facebook-siden.

– Jeg vil vise at det er ok å ikke ta seg selv så høytidelig om morgenen. Flere burde tørre å gjøre det samme. Maset og jaget etter å våkne duggfrisk, søt og flott på morgenen stemmer som regel ikke for de fleste.

– Tør å være den du er, oppfordrer hun.

LANG GJESP: Jeg var ikke helt klar for å stå opp ennå, sier Monica. Foto: Privat
LANG GJESP: Jeg var ikke helt klar for å stå opp ennå, sier Monica. Foto: Privat Vis mer

- Spre litt uhøytidelighet!

– Jeg vil vise hvordan en morgen kan se ut når man er alene med små barn. Det er ikke bestandig mor er like klar for å starte dagen som det barnet er, men man gjør så godt man kan, smiler Monica Karlsen som sier hun har fått mange positive tilbakemeldinger på bildet sitt.

– Mange kjenner seg igjen og synes det er godt å se vi er flere. Flere burde gjøre det samme. Tør å være ekte. Le av deg selv. Spre litt uhøytidelighet!

IKKE REDD FOR Å BY PÅ SEG SELV: Moni mener det er helt ok å ikke se perfekt ut på bilder. Foto: Privat
IKKE REDD FOR Å BY PÅ SEG SELV: Moni mener det er helt ok å ikke se perfekt ut på bilder. Foto: Privat Vis mer

- Har lagt ut verre!

– Jeg fikk flere kommentarer på bildet jeg la ut mens jeg var i fødsel og tviholdt på lystgassen. Jeg så ut som Darth Wader, smiler Moni Refvik Dalen.

– Jeg ser ingen problem med å legge ut et slikt bilde, jeg sover godt om natten og det syns! Det er jo sånn jeg våkner opp hver morgen.  Hvis noen kan få en god latter ut av det er det vel ingenting som er bedre.

– Jeg er litt lei av det polerte livet til folk på Facebook. Vi legger ut kun det «perfekte» både når det kommer til oss selv, hjem, ferie og hytteturen i påsken. Jeg tenker «slipp opp litt», senk skuldrene og vær deg selv!

LES OGSÅ: Jeg levde det perfekte Facebook-livet

DAGEN DERPÅ: Da jeg så meg i speilet morgenen etter, måtte jeg bare le, sier Heidi. Foto: Privat
DAGEN DERPÅ: Da jeg så meg i speilet morgenen etter, måtte jeg bare le, sier Heidi. Foto: Privat Vis mer

– Ja til morratryner! 

Bildet av Heidi Smith-Solevåg viser hvordan man ser ut når man vært på fest og har sovet med sminken på. 

– Det koster litt å gjøre det, men humoren i det gjør at jeg ville dele bildet likevel. I tillegg er det en litt alvorlig bakside her; Det fine med slike bilder er at de «peker nese» til alle de uoppnåelige idealene en finner i alle medier for tiden. For - ingen av oss er glansbilder, og det er helt greit. Det er til og med ganske så fint, sier hun.

LES OGSÅ: Noen foreldre deler litt for mye på Facebook

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer