11 billige ideer til barnekostymer du kan lage selv

- Karneval i barnehagen eller på skolen? Vi har DIY-tipsene!

KLAR FOR KARNEVAL I BARNEHAGEN: Disse kostymene kan du enkelt lage selv. Foto: Mark Bushwell/Cecilie Stokkedal/Silje Iren Tangen
KLAR FOR KARNEVAL I BARNEHAGEN: Disse kostymene kan du enkelt lage selv. Foto: Mark Bushwell/Cecilie Stokkedal/Silje Iren Tangen Vis mer
Publisert

Mange barnehager og skoler feirer karneval nå i februar. Mens man i enkelte barnehager lager kostymene sammen med barna, er det andre steder et oppdrag som blir overlatt til foreldrene.

Men er det mulig å få til et karnevalskostyme til barnet uten å bruke en formue? - Så absolutt, mener disse foreldrene.

TØFF MASKINFØRER: ..men litt upraktisk at gravemaskinskuffen ble satt på feil vei forteller pappa Ole Morten. Foto; Superpapsen.no
TØFF MASKINFØRER: ..men litt upraktisk at gravemaskinskuffen ble satt på feil vei forteller pappa Ole Morten. Foto; Superpapsen.no Vis mer

1. Gravemaskinkostyme

Det finnes nesten ingen grenser for hva man kan få ut av en helt vanlig pappeske. Dette viser Ole Morten Knudsen, også kjent som pappabloggeren Superpapsen, med gravemaskinkostymet han lagde til datteren sin.

- Det eneste jeg brukte var papp, lim, tape og maling. I tillegg printet jeg ut logoen på et A4-ark, forteller Ole Morten.

FLAGGERMUS: En gammel genser og en t-skjorte var alt Beate behøvde for å lage denne. Foto: Privat
FLAGGERMUS: En gammel genser og en t-skjorte var alt Beate behøvde for å lage denne. Foto: Privat Vis mer

2. Flaggermuskostyme

Dette fine flaggermuskostymet er laget av Beate som skriver bloggen Perfekt Bærumsfrue. Hun forteller at utgangspunktet var en svart, langermet og tynn genser som sønnen hennes hadde fra før.

– Så gikk jeg på skattejakt i mannen min sitt klesskap. Der fant jeg en gammel svart T-skjorte som ikke har vært i bruk på lenge. Den store T-skjorten klippet jeg jeg først opp på den ene siden under armen, slik at den ble til et størst mulig tøystykke, forklarer hun.

– Deretter tegnet jeg på og klippet ut hele vingestykket som strekte seg fra arm til arm på den lille genseren. Så gjorde jeg det enkelt og sydde noen få sting rundt halsen og ermene for å feste vingen til resten av kroppen.

LES OGSÅ: Barnekostymer du enkelt kan lage selv

DRIKKEYOGHURT-KOSTYME: Lett å lage - så fremt man kan tegne! Foto: Christina Pedersen
DRIKKEYOGHURT-KOSTYME: Lett å lage - så fremt man kan tegne! Foto: Christina Pedersen Vis mer

3. Drikkeyoghurt-kostyme

Det er selvsagt lov å kle seg ut som prinsesser og superhelter, men det er også gøy å velge noe helt uventet. (Har du for eksempel sett dette vittige tannkremtube-kostymet?)

Christina Pedersen jobber i en barnehage hvor de gir barna drikkeyoghurt. Hun forteller at gleden derfor var stor blant ungene da hun troppet opp til karneval iført dette hjemmelagde drikkeyoghurt-kostymet!

For at kostymet skulle passe en voksen, sydde hun sammen to hvite T-skjorter. Kostymet skulle imidlertid være lett å lage i barnestørrelse - så fremt man har tegneferdighetene!

ET LITE LAM: Som seg hør og bør er lammet veldig godt og mykt - med masse (bom-)ull! Foto: Cecilie Stokkedal
ET LITE LAM: Som seg hør og bør er lammet veldig godt og mykt - med masse (bom-)ull! Foto: Cecilie Stokkedal Vis mer

4. Lamkostyme

Cecilie Stokkedal forteller at hun brukte et par kvelder på å lage dette søte lammekostymet. Selve kostymet består nemlig av en body som hun har festet en hette på. Deretter har hun tålmodig limt fast mange, mange bomullsdotter.

Til slutt festet hun to ører på hetten, som hun lagde av svart, tykk filt, kjøpt hos Panduro.

LES OGSÅ: Advarer mot bruk av havfruehaler

LUR KATTEPUS: - I tidligere karneval har hun hatt brune klær og hundeører, forteller mamma Silje. Foto: Silje Iren Tangen
LUR KATTEPUS: - I tidligere karneval har hun hatt brune klær og hundeører, forteller mamma Silje. Foto: Silje Iren Tangen Vis mer

5. Kattekostyme

Med ansiktsmaling og ensfargede klær som basis, kan barn få være akkurat det dyret de ønsker!

Silje Iren Tangen lagde dette søte kostymet til datteren av en tynn sort genser og en sort tights fra H&M. I tillegg har hun på seg en shorts i sort velur fra KappAhl. Katteørene og halen ble innkjøpt i en lekebutikk, men Silje tipser om at man lett kan lage katteører selv av en gammel hårbøyle.

FRØKEN KANIN: Søtere kan man knapt bli! Foto: Udna Dyste
FRØKEN KANIN: Søtere kan man knapt bli! Foto: Udna Dyste Vis mer

6. Kaninkostyme

Den samme fremgangsmåten brukte Udna da hun satte sammen dette kaninkostymet til datteren sin.

Ørene lagde hun ved å klippe hull i ei lue og så limte hun på et par sokker. I etterkant ser hun at hun kunne ha laget ørene enda enklere ved å rett og slett bare bruke en hvit strømpebukse som lue.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om å søke plass i barnehage

EN LITEN RØVER: Skikkelig skummel og veldig ubarbert. Foto: Heimfoto.no
EN LITEN RØVER: Skikkelig skummel og veldig ubarbert. Foto: Heimfoto.no Vis mer

7. Røverkostyme

Dette kostymet kan også lages med klær du kanskje allerede har i klesskapet. Alt du trenger for å lage røverkostymet er nemlig stripete klær, for eksempel en pysjamas eller ullundertøy.

Sønnen til Christine som driver Heimfoto.no fikk også et skummelt ansikt med tyvemaske.

GAMMEL DAME: Gåstolen er prikken over i'en. Foto: Kine Søreng Hernes
GAMMEL DAME: Gåstolen er prikken over i'en. Foto: Kine Søreng Hernes Vis mer

8. Gammel dame kostyme

Her er et vittig kostyme som det er enkelt å lage selv, så lenge du har de riktige «kontaktene». Sønnen til Kine kledde seg nemlig ut som gammel dame!

Alt du trenger er «gammel dame klær» (kanskje du kjenner noen du kan låne plagg av?) og en parykk. Prikken over i’en er selvsagt gåstolen som ble veldig populær på karnevalet.

TIL Å SPISE OPP: Kjempesøtt og enkelt jordbærkostyme. Foto: instagram.com/ada_pang_
TIL Å SPISE OPP: Kjempesøtt og enkelt jordbærkostyme. Foto: instagram.com/ada_pang_ Vis mer

9. Jordbærkostyme

Ada lagde dette fine kostymet til datteren sin og forteller at hun kun brukte ting hun hadde i huset fra før. Det røde stoffet ble klippet i en jordbærform og så sydde hun folder oppe og nede. De grønne bladene i kragen ble laget av tykk kartong.

LES OGSÅ: 5 spørsmål du ikke tør stille barnehagen

MARIHØNEKOSTYME: Kjolen ble sydd på enklest mulig måte. Foto: nullfiresyvni.blogspot.no/
MARIHØNEKOSTYME: Kjolen ble sydd på enklest mulig måte. Foto: nullfiresyvni.blogspot.no/ Vis mer

10. Marihønekostyme

Kirsti som skriver bloggen nullfiresyvni sydde denne fine marihønekjolen til datteren sin. Inspirasjonen fikk hun da hun kom over et rødt stoff med sorte prikker.

– Jeg brukte en annen selekjole som mønster og det hele kostet meg bare 20 kroner, forteller hun.

LEGOKLOSS: Legokostymer er enkle å lage selv. Foto: Mark Bushwell
LEGOKLOSS: Legokostymer er enkle å lage selv. Foto: Mark Bushwell Vis mer

11. Legokloss-kostyme

Legokostymer er enkle å lage av papp, det er bare å klippe, lime og male. Her har pappa Mark laget rundingene selv, men et alternativ er å bruke pappkopper som du kan lime på.

LES OGSÅ: 7 tegn på at barnet ditt har det bra i barnehagen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer