11 morsomme innleker

Trenger dere noe å finne på? Mammanett har tipsene!

MASSE UBRUKT ENERGI: Når barna kjeder seg trenger de noen ganger hjelp til å kickstarte kreativiteten. Foto: Marie Docher / NTB Scanpix
MASSE UBRUKT ENERGI: Når barna kjeder seg trenger de noen ganger hjelp til å kickstarte kreativiteten. Foto: Marie Docher / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er ungene rastløse og ute av stand til å finne på noe å gjøre?

Noen gang trenger barn en idé for å tenne den kreative gnisten, da er det kjekt for oss voksne å ha noen gode tips i bakhånd.

Mammanett har derfor samlet disse forslagene til morsomme inneleker for store og små! 

1. Leke gjemsel på en ny måte

Å leke gjemsel er like gøy for dagens barn som den var da våre besteforeldre var små, men det finnes måter man kan variere denne klassiske barneleken. 

En variant kalles «sardiner på boks». Det hele går ut på at man snur på rollene ved at det kun er én som skal gjemme seg, mens de resterende barna skal lete. Når en person så finner den som har gjemt seg, skal vedkommende stille bli med og gjemme seg på samme sted. 

Etter hvert som leken utvikler seg, vil det bli mange personer på ett sted (og faren for å bli avslørt øker). Leken avsluttes når den siste leteren har funnet gjemmestedet hvor barna har stuet seg sammen som «sardiner på boks».

LES OGSÅ: Se hvilke brettspill som fikk terningkast seks i vår store test

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer