15 år og gravid

Her er min historie

Alle ventet på at jeg skulle gjøre noe feil. Men jeg var en god mor, selv om jeg var bare 16 år! Foto: Shutterstock.com ©
Alle ventet på at jeg skulle gjøre noe feil. Men jeg var en god mor, selv om jeg var bare 16 år! Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg var 15 år, gikk i 10. klasse. Gutter, sminke, shopping og valg av videregående utdanning var det som opptok tankene mine. Jeg og venninnene mine snakket også mye om det kommende skoleballet og planla hvilken kjoler vi skulle gå med. Viktige valg, trodde jeg da…

Det var mitt valg

Men den morgenen jeg sto der med en positiv graviditetstest i hånden føltes det ikke viktig lenger. Ikke noe av det. Jeg hadde sagt mange ganger at "Hvis jeg blir gravid, så tar jeg abort."

Jeg skjønte plutselig ikke hvorfor jeg hadde sagt det. Man kan ikke si noe sånt før man står der. - Med positiv test, baby i magen og 1 million tanker man ikke aner hvor man skal plassere.

Jeg hadde fortalt mamma kvelden før at jeg ikke hadde hatt mensen på en stund. Jeg ville egentlig ikke si noe, men barnefaren pushet meg til å fortelle det, fordi han mente at jeg måtte ta en test. Mamma suste rett på apoteket når de åpnet neste morgen. 

Og så sto jeg der da. Visste ikke helt hvordan jeg skulle reagere. Hva sier man, liksom? Når man plutselig er gravid. Og ikke mer enn 15 (snart 16) år. Jeg sa ikke så mye, heller. Mamma ba meg love at jeg tenkte godt over hva jeg ville gjøre. Hun støttet meg uansett. Jeg tror jeg spurte hva hun ville gjort. Men det kunne hun ikke svare på. Dette var MITT valg. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.