15 år og mamma

- Det var et sjokk for oss alle. Illustrasjonsfoto: Shutterstock.com ©
- Det var et sjokk for oss alle. Illustrasjonsfoto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siri var bare 15 år gammel da hun oppdaget at hun var gravid. Hun gikk da i 10. klasse på ungdomsskolen. Svangerskapet var på ingen måte planlagt, men en stor overraskelse for henne og kjæresten. 

Gravid på tross av P-piller

Siri ble gravid selv om hun brukte p-piller. Kjæresten hennes, André, var 19 år. Han sa han ville støtte Siri, uansett hva hun valgte å gjøre. Etter mange tøffe dager bestemte det unge paret seg for å beholde barnet.  

- "Min mor og stefar støttet oss 110%, men dette var selvsagt et sjokk for alle. Min far tok det vanskeligere, så vi hadde ikke noe særlig kontakt på mange mnd. Men etterhvert som magen ble stor, og det begynte å nærme seg fødsel, så aksepterte han valget vårt mer og mer," sier Siri.

Under den seksuelle lavalder 

At barnefaren var 19, og at Siri var 15 år på tiden hun ble gravid, ble selvsagt et tema. Siri er glad for at det ble med dette, og at ingen av hennes nærmeste gjorde dette til en politisak. -"Hva ville det vel hjelpe meg om barnefaren ble satt i fengsel?" spør hun. "Vi elsket hverandre, han stod ved min side, og jeg trengte ham for å hjelpe meg med barnet når det ble født."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer