15 tidlige symptom på graviditet

Selv om man registrerer ett eller flere gravidtetssymptomer, behøver det ikke å bety at man faktisk er gravid.

Publisert
Sist oppdatert

«Er dette symptom på at jeg er gravid?» er et av de oftest spurte spørsmålene i Mammanetts forum. Mange er opptatt av å få vite svaret så tidlig som mulig, men det er ikke alltid like lett å tolke symptomene riktig.

Noen mener de kjenner graviditeten umiddelbart, men ifølge jordmor Tove Nordahl er det lite sannsynlig at man kan merke en graviditet allerede i dagene etter eggløsning.

– De fleste får nok ikke tegnene før i uke 5, sier hun.

– Noen sier at de kjenner tidlige tegn på graviditet lenge før positiv test. Jeg kan ikke påstå at dette bare er tull, men det finnes ingen vitenskapelige fakta som kan underbygge disse påstandene, sier hun.

Mange som prøver å bli gravide tenker mye på hva som skjer i kroppen i dagene etter eggløsning, og det kan du også lese detaljert om her.

Varierende tester

Jordmor sier at det også kan variere når man med sikkerhet kan slå fast at man er gravid.

– Det kommer an på graviditetstesten, noen er mer sensibel enn andre. Det er noen som viser positivt to-tre dager før forventet menstruasjon, mens andre må man vente til forventet mens eller en dag over forventet mens.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.