17 år og gravid - vi skal klare det!

- Han er bare 18 år, og jeg er 17. Da jeg fant ut at jeg var gravid, føltes det som om hele verden mente at jeg burde ta abort. Illustrasjonsfoto: Shutterstock ©
- Han er bare 18 år, og jeg er 17. Da jeg fant ut at jeg var gravid, føltes det som om hele verden mente at jeg burde ta abort. Illustrasjonsfoto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han er bare 18 år, og jeg er 17. Da jeg fant ut at jeg var gravid, føltes det som om hele verden mente at jeg burde ta abort – jeg var for ung. Men vi har valgt å beholde barnet. Her er vår historie.

 

Alt brast

Kjæresten hadde mistenkt at jeg kunne være gravid en stund, uten at noen av oss tok det noe på alvor. Jeg gikk på p-piller, og tenkte at det ikke var noe problem. Dagene gikk og jeg tenkte mer på om det faktisk kunne være en mulighet til at jeg var gravid. Da jeg hadde gått to dager over forventet menstruasjon, tenkte jeg: - Kan jeg være gravid? Jeg bestemte meg for å  ta en graviditetstest samme dag.

Jeg holdt graviditetstesten i hånden, jeg skalv. Tankene spant: Er jeg gravid? Hva om den er positiv? Hva om den er negativ? Hva vil skje? Jeg nistirret på graviditetstesten og etter en liten stund kom det frem "gravid 3+". Jeg ble redd, skuffet og det føltes som om alt bare brast inni meg. Øynene fylte seg med tårer, og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre.

Dette skal vi klare!

Jeg ringte kjæresten og ba han komme så fort han kunne, og 5 minutter senere stod han i dørinngangen. Det var helt stille en liten stund, før jeg sa til ham: - Jeg er gravid, og jeg viste ham testen. Han klarte ikke å si noe, jeg hadde ikke forventet at han skulle si noe heller. Vi var begge i sjokk. Han gikk mot meg og ga meg en varm klem og sa "Dette skal vi klare jenta mi". Jeg kjente inni meg at den setningen varmet. I det øyeblikket visste jeg at han ville være der for meg! 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.