2-3-åringer kan gjerne stå på slalåm

De aller yngste kan også være med i skibakken, så lenge de er motivert og synes det er gøy.

Gøy for de minste også: Mange barn synes slalåm er kjempegøy Foto: NTB scanpix
Gøy for de minste også: Mange barn synes slalåm er kjempegøy Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange skiglade foreldre gleder seg til dagen barna er store nok til å bli med i skibakken. Men når er det forsvarlig å ta de med?

– Det finnes ingen konkret alder som er anbefalt. Jeg vet om de som har begynt når de er ett år gamle, men generelt vil jeg anbefale å vente til barnet er tre år, sier Eva Ruder Thorén, daglig leder i Trysilguidene.

Thorén understreker at det er viktig at foreldrene lytter til barna, slik at det blir en lystbetont aktivitet, og ikke noe barnet tvinges med på.

– Når treåringene kommer til skiskolen vår, er det ikke alle som har like lyst. Men de aller fleste synes det er gøy. Halvannen time hver dag kan bli lenge for noen, så det er viktig å ta hensyn.

Og når det gjelder voksne er det heller ingen øvre aldersgrense for å lære seg slalåm. Camilla (42) var redd for å stå på ski, men bestemte seg for å lære seg slalåm.

Langrenn før slalåm?

Thorén er fra Sverige, og der er barna ofte yngre enn tre år når de starter med slalåm. Hun tror nordmenn er mer opptatt av at barna skal lære seg langrenn først. 

– Det er ikke nødvendig å begynne med langrenn før man starter med slalåm, men det kan være lettere de første dagene dersom barnet har trent balansen. Men jeg synes det handler mer om hvordan barnet er, og motorikken totalt sett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer