3 åringen - en humorist!

Barnets utvikling er på vei til å bli et selvstendig og tenkende individ blomstrer i treårsalderen. Karakteristisk er at barnet snakker nå flytende.

3 år: Klar for de store - og mange - spørsmålene? Eller lurerier og tullball! Foto: Shutterstock.com ©
3 år: Klar for de store - og mange - spørsmålene? Eller lurerier og tullball! Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen treåringer begynner også å se sammenhengen mellom tale og skriftspråk og begynner å interessere seg mer for skrift i bøker og høytlesning. Barnet er fortsatt glad i å lære nye ord, og kan derfor lytte nøye til hva de voksne sier. Det klarer stadig å konsentrere seg lengre ad gangen. 

De tusen spørsmål 

En del barn vil i 2-3 årsalderen begynne å spørre "Hva er det?" eller "Hva da?" eller rett og slett bare: "HÆ?" Ofte vil det spørre igjen og igjen, og det kan være ganske slitsomt for foreldrene å svare på spørsmålet gang på gang. Dette er barnets måte å prøve å lære og huske nye ord på, eller forstå en sammenheng på. Når barnet nærmer seg 4 år vil det dukke opp et mer komplekst spørsmål: "Hvorfor det?" Barnet vil avkreve forklaring av deg om hvorfor himmelen er blå, hvorfor man skal spise forkost før middag, hvorfor hunder sier voff og ikke bæ osv. Lykke til!

Treåringen forstår hva ord som beskriver hva han føler betyr. Eks: sulten, trett, gøy, kjedelig. Det begynner også å forstå ord av mer kompleks betydning som f.eks: på, av, bak, under, over, utenpå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer