38 år og mamma for første gang

Publisert
Sist oppdatert

Marie var 38 år da hun ble mamma for første gang. Barnet var etterlengtet og planlagt i 3 år.  -"Å bli mamma 38 år var livets vidunderlige høydepunkt," forteller Marie. "Alt stemte. Jeg var nygift, hadde fast jobb i staten, og et enormt nettverk som var himmelfallen over graviditeten."

Prøverør førte ikke fremDa Marie var 20 år, gjennomgikk hun en laserbehandling, og fikk beskjed om at hun mest sannsynlig ville få problemer med å få barn, og måtte påregne prøverørsbehandling. Hun tenkte ikke så mye over dette da. Hun brukte p-piller for å regulere mens, og tenkte at barn uansett ikke var aktuelt på 10 år. 10 år ble plutselig til 15. - "Problemet var at de 10 årene kom ut av telling. De var 10 år helt til jeg ble 35. Da tikket klokka fort." sier Marie.

Marie sluttet med p-piller da hun var 35 år, for å lage ønskebarnet. Alt var perfekt tilrettelagt for at barnet kunne komme. Men barnet lot vente på seg. Marie og hennes mann gikk i gang med flere ivf-forsøk etter utredning uten å lykkes. Hos Marie var problemstillingen for få egg. Kun ett og to ble modnet med medikamenter. Etter innsetting ble det flere bortfallsblødninger med beskjed fra ekspertisen: Du kan ikke få barn. Med tett eggleder, utført kooinisering og høy alder ga de Marie ingen forhåpninger om å få barn, og frarådet henne flere ivf-behanlinger. Eggdonasjon var eneste mulighet.  Marie rakk aldri å ta stilling til eggdonasjon. Plutselig ble hun uventet blitt gravid på naturlig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer