Moderne foreldre:

43 prosent av foreldrene sier de ønsker å være bestevenn med barnet sitt

Ønsker du det samme? Da bør du tenke deg om, råder ekspertene.

GIR ALT TIL BARNA: Et vennskapsforhold mellom barn og foreldre kan føre til flere problematiske situasjoner, spesielt hvis du er mer opptatt av å bli likt enn av å sette grenser.
GIR ALT TIL BARNA: Et vennskapsforhold mellom barn og foreldre kan føre til flere problematiske situasjoner, spesielt hvis du er mer opptatt av å bli likt enn av å sette grenser. Vis mer
Publisert

Enten du er mamma, pappa, mor, far, medmor eller medfar, ønsker du selvfølgelig å bli likt og elsket av dine egne barn. Veldig mange foreldre sier at de ønsker å være bestevenn med barnet sitt, og det er flott at vi møter barn på en respektfull og god måte.

Det er lett å skjønne at du som forelder vil unngå konflikt når du er sliten og kommer sent hjem fra jobb, og det er nok noe av grunnen til at mange gir etter for barnets behov og ønsker litt for ofte.

Problemet er bare at når du gjør alt du kan for å bli likt og for å unngå konflikt, vil vennerollen ta over for oppdragerrollen, og det byr det på en rekke utfordringer.

Det sier seg selv av rollene og ansvaret til en «forelder» og en «venn» er fundamentalt forskjellige, kanskje til og med motstridende.

Når barna er små har foreldre veldig klare jobber: de tar avgjørelser til det beste for barnets utvikling, setter grenser og er forbilder, lærer, veileder og holder barna trygge.

Men hva skjer når foreldre blir bestevenner i stedet for oppdragere?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer