5 lyder babyen din lager - og hva de betyr!

I følge den australske familierådgiveren og stemmeekspert, Priscilla Dunstan, lager alle babyer fem spesifikke lyder som hver indikerer et spesielt behov. Se (og hør) de fem lydene her!

BABYSPRÅK:  I følge Priscilla Dunstan lager alle babyer 5 spesifikke lyder som hver indikerer et spesielt behov.  Foto: NTB scanpix
BABYSPRÅK: I følge Priscilla Dunstan lager alle babyer 5 spesifikke lyder som hver indikerer et spesielt behov. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Australske Priscilla Dunstan er både familierådgiver og sopransanger, og hun har brukt sin kunnskap om barn og stemmebruk til å utvikle sin helt egen metode for å tolke babyens behov.

Metoden med navnet Dunstan Baby Language, har gått verden over og blitt brukt av mange foreldre og fagpersoner med stor suksess.

Metoden går i all enkelhet ut på å lytte til lydene til din 0-3 måneders gammel baby når den vil kommunisere et behov.

5 lyder babyen din sier

I følge Priscilla Dunstan lager alle nyfødte - uansett hvor i verden de kommer fra - fem spesifikke lyder som hver betyr én spesiell ting:

Neh - betyr at babyen er sulten
Owh - betyr at babyen er søvnig
Heh - betyr at babyen er ukomfortabel
Eair - betyr at babyen har luft i magen
Eh - betyr at babyen må rape

LES OGSÅ: Baby 3 måneder

Se Priscilla Dunstan forklare om lydene i videoen under når hun gjester Oprah Winfrey Show. Det understrekes at metoden ikke er vitenskapelig testet, men baseres kun på Priscilla Dunstans egen teori og erfaring.

Men det skader vel ikke å se hva din baby prøver å si til deg, eller?

Denne artikkelen har tidligere vært publisert på Mama.dk, 5 lyde din baby laver - og hvad de betyder! 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer