Babytiden:

5 tips for å støtte en venninne som nettopp har blitt mamma

- Ikke gi råd hun ikke har bedt om, sier jordmor.

OVERVELDENDE I STARTEN: Det er mye som er nytt og annerledes for den nybakte mammaen. - La henne få være litt i fred i starten, råder jordmoren.
OVERVELDENDE I STARTEN: Det er mye som er nytt og annerledes for den nybakte mammaen. - La henne få være litt i fred i starten, råder jordmoren. Vis mer
Publisert

Har du en ny mamma i livet ditt? Har en god venninne nettopp fått en baby, og du er usikker på hvordan du kan støtte og vise interesse på best mulig måte?

Nye foreldre trenger hjelp, men mange er redde for å be om det. Søvnmangel, mye ansvar og sterke følelser kan oppleves som overveldende for mange i starten, og da kan små og hyggelige gester fra venninner bety veldig mye.

Du trenger ikke snu hele livet ditt på hodet for å hjelpe henne, men vær gjerne litt på tilbudssiden. Hvis søvnmangel er et problem kan du tilby å ta en liten trilletur i nærområdet med babyen mens den nybakte mammaen sover. Hvis hun bruker store delen av dagen på å amme, kan det være gull verdt med hjelp til vanlige oppgaver som å handle mat. Ta også med noe frukt og god mat når du kommer på barselbesøk.

Selv om alt dette er kjempefine måter å vise omsorg på, kan det i mange tilfeller være enda viktigere å bare lytte til henne. Å bli mamma kan være en overveldende og isolerende opplevelse, og følelsesmessig støtte kan styrke både humøret og selvtilliten hennes. Minn henne på at hun allerede er en fantastisk mamma!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer