MANGE TEGN: Ikke alt er like sikkert som en graviditetstest, men disse seks litt uvanlige symptomene kan være tegn på at du er gravid.  Foto: NTB/Scanpix
MANGE TEGN: Ikke alt er like sikkert som en graviditetstest, men disse seks litt uvanlige symptomene kan være tegn på at du er gravid. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

6 merkelige tegn på graviditet

De fleste vet at kvalme og uteblitt menstruasjon ofte er symptomer på graviditet, men visste du at tilstanden også kan føre med seg en hel del snåle symptomer?

Publisert

Enkelte kvinner kan føle at de er gravide, før verken symptomer eller tester forteller dem det. Andre igjen opplever ingen tegn eller symptomer før i slutten av graviditeten - eller enda sjeldnere - før fødselen går i gang. (Pssst: Visste du at disse symptomene kan bety at du er gravid?)

Det er imidlertid ikke alle symptomer på graviditet som er like velkjente ... Her er seks av dem:

LES OGSÅ: 15 tidlige symptom på graviditet

1. Blødende tannkjøtt

En gravid kvinnes tannkjøtt kan få hevelser og blø mer på grunn av den økte blodgjennomstrømmingen som hormonendringene under en graviditet forårsaker. Så; om du blør mer fra munnen enten du pusser tanner, bruker tanntråd eller ikke gjør noe som helst, kan det være et tegn på graviditet.

Ikke alle symptomer er like åpenbare for alle. Har du tenkt over at tett nese eller blod fra tannkjøttet kan være tegn på at du er gravid?  Foto: NTB/Scanpix
Ikke alle symptomer er like åpenbare for alle. Har du tenkt over at tett nese eller blod fra tannkjøttet kan være tegn på at du er gravid? Foto: NTB/Scanpix Vis mer

2. Tett nese

Du kan også oppleve at nesen tettes lettere til med enten snørr eller blod dersom du er gravid. Du kan også merke at du snorker oftere. Hormonendringene under et svangerskap påvirker nemlig også hevelser på innsiden av nesen, noe som fører til at det er mindre plass til at luften kan sirkulere rundt.

3. Åreknuter

Babyen trenger en betydelig blodforsyning for å få sin nødvendige næring. Den økte blodsirkulasjonen dette medfører, kan bety at du får blodsprengninger eller åreknuter på blant annet ben og føtter. Blodsirkulasjonen kan også gi hevelser i området rundt endetarmen, og risikoen for hemoroider øker.

4. Forstoppelse

Under en graviditet økes mengende av hormonet progesteron. Det slakker ned på fordøyelsen, og kan føre til forstoppelse. Din gravide kropp absorberer også mer vann enn vanlig, noe som kan gjøre det vanskeligere for avføringen å passere fordøyelsessystemet.

LES OGSÅ: 4 symptomer på eggløsning

5. Hodepine

Når du blir gravid stiger hormonmengden i kroppen brått. Dette kan forårsake hodepine, særlig tidlig i svangerskapet.

Større føtter kan være et - ikke akkurat velkjent - symptom på graviditet.  Foto: NTB/Scanpix
Større føtter kan være et - ikke akkurat velkjent - symptom på graviditet. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

6. Større føtter

Graviditetshormonet relaxin løsner leddbåndene i bekkenet, slik at babyen kan komme ut i siste del av svangerskapet. Det kan også påvirke leddene i føttene dine, som kan "flate ut" og bli bredere og/eller lengre.


Denne artikkelen ble først publisert hos mama.dk: "6 mærkelige symptomer på graviditet"

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer