6 merkelige tegn på graviditet

De fleste vet at kvalme og uteblitt menstruasjon ofte er symptomer på graviditet, men visste du at tilstanden også kan føre med seg en hel del snåle symptomer?

MANGE TEGN: Ikke alt er like sikkert som en graviditetstest, men disse seks litt uvanlige symptomene kan være tegn på at du er gravid.  Foto: NTB/Scanpix
MANGE TEGN: Ikke alt er like sikkert som en graviditetstest, men disse seks litt uvanlige symptomene kan være tegn på at du er gravid. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enkelte kvinner kan føle at de er gravide, før verken symptomer eller tester forteller dem det. Andre igjen opplever ingen tegn eller symptomer før i slutten av graviditeten - eller enda sjeldnere - før fødselen går i gang. (Pssst: Visste du at disse symptomene kan bety at du er gravid?)

Det er imidlertid ikke alle symptomer på graviditet som er like velkjente ... Her er seks av dem:

LES OGSÅ: 15 tidlige symptom på graviditet

1. Blødende tannkjøtt

En gravid kvinnes tannkjøtt kan få hevelser og blø mer på grunn av den økte blodgjennomstrømmingen som hormonendringene under en graviditet forårsaker. Så; om du blør mer fra munnen enten du pusser tanner, bruker tanntråd eller ikke gjør noe som helst, kan det være et tegn på graviditet.

2. Tett nese

Du kan også oppleve at nesen tettes lettere til med enten snørr eller blod dersom du er gravid. Du kan også merke at du snorker oftere. Hormonendringene under et svangerskap påvirker nemlig også hevelser på innsiden av nesen, noe som fører til at det er mindre plass til at luften kan sirkulere rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer