6 ting du bør gjøre foran barna dine

Mange foreldre er redde for å gråte eller vise for mye følelser foran barna sine. Det trenger de ikke.

VIS FØLELSER: Ikke vær redd for å vise følelser foran barna - enten det er sorg eller glede. Vis gjerne at du er glad i partneren din. Foto: NTB scanpix
VIS FØLELSER: Ikke vær redd for å vise følelser foran barna - enten det er sorg eller glede. Vis gjerne at du er glad i partneren din. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen ganger vært veldig sliten og lei deg, og bitt i deg gråten – eller låst deg inne på badet for å la tårene renne fritt, i stedet for å gråte foran barna? Dette er det nok mange voksne som kan kjenne seg igjen i. 

Mange foreldre har lett for å tenke at de ikke bør vise seg svake og sårbare foran barna sine, noen tenker kanskje at barna vil bli usikre eller redde hvis de ser foreldrene gråte. Men det er slett ikke sikkert.

Kanskje gjelder det samme kyssing og kjærtegn? At foreldre tenker det er noe ungene ikke trenger å se, at det bare er flaut - både for barn og voksne? Tvert imot.

LES OGSÅ: Bør barna sitte ved bordet til alle er ferdige å spise?

Ting du bør gjøre

Barneoppdragelsen er full av don’ts – altså ting vi ikke skal og bør gjøre. Og, nei, du bør kanskje ikke banne og sverge foran barna dine hver gang du skaller i ei skapdør – eller skjelle ut naboen høylytt i tide og utide. Det florerer med lister over ting foreldre ikke bør gjøre foran barna sine, som å kjefte, banne, baksnakke, snakke stygt om seg selv – og så videre og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.