6 tips til barnebursdag på budsjett

Unngå å bidra til «bursdags-inflasjonen». Slik gjør du barnebursdagen billig både for deg selv og gjestene.

BARNEBURSDAG PÅ BUDSJETT: Jovisst skal barna få kose seg med bursdagsselskaper - men det trenger ikke koste skjorta! Foto: NTB Scanpix / Tor Richardsen
BARNEBURSDAG PÅ BUDSJETT: Jovisst skal barna få kose seg med bursdagsselskaper - men det trenger ikke koste skjorta! Foto: NTB Scanpix / Tor Richardsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barnebursdager er ikke hva det en gang var.

Tidligere var en barnebursdag synonymt med pølser, brus og lek i hagen, nå er forventningene langt større. 

– Hvordan vi feirer barnas bursdag har endret seg, sier forbrukerøkonom i DNB Silje Sandmæl.

– Nå skal det gjerne være et tema og en destinasjon på agendaen, som lekeland, badeland, ridning eller annet som gjerne koster en del når man skal ha med et titalls barn.

LES OGSÅ: En barnebursdag trenger ikke koste mer enn to hundre kroner

Foreldre setter standarden

Ifølge tall fra SSB lever hele 92 000 barn i Norge under den offisielle fattigdomsgrensen. Dette betyr at mange barn ikke har foreldre som kan punge ut for dyre barnebursdager eller gaver til et titalls barnebursdager. 

– Det er viktig å huske på at det er vi som foreldre som setter standarden til barnas bursdagsfeiring og det er ikke sikkert at alle foreldrene kan innfri forventningene. Da ender man fort opp med et svært skuffet barn som føler seg utestengt fordi han eller hun ikke kan feire bursdagen slik «alle» andre gjør, sier Sandmæl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer