Gravid:

6 vanlige graviditetsbekymringer - og hvorfor du ikke trenger å bruke tid på å bekymre deg over dem

Redsel for at ting skal gå galt kan føre til økt stress for den gravide.

GRAVIDITETSBEKYMRINGER: En del gravide har tendens til å «google seg bekymret» under graviditeten. Foto: Syda Productions/NTB Scanpix
GRAVIDITETSBEKYMRINGER: En del gravide har tendens til å «google seg bekymret» under graviditeten. Foto: Syda Productions/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En graviditet kan være noe av det mest fantastiske kvinner får oppleve, men for mange overskygges graviditeten av bekymringer for om babyen har det bra i magen eller om alt vil gå bra under fødselen.

Selv om en del kvinner opplever utfordringer i svangerskapet som selvsagt gir en helt reell grunn til bekymring, er det mange som bruker unødvendig tid på å bekymre seg over ting som aldri kommer til å skje eller som de rett og slett ikke kan gjøre noe med.

Her er noen av de mest vanlige graviditetsbekymringene:

Fødselssmertene

At det gjør vondt å føde er vel ikke akkurat en hemmelighet og naturlig nok en av de mest vanlige bekymringene gravide har. Uansett om man har født tidligere eller ikke, er det vanskelig å forutse hvor smertefull fødselen vil bli.

Jordmor Marie Svedberg ved Kvinnehelsesenteret på Klinikk for alle ved avdeling Majorstuen, sier det er viktig å være klar over at fødselssmertene er en helt egen smerte som man takler takket være hormoner. Under fødselen produserer man nemlig både «kjærlighetshormonet» oksytocin og mer av «lykkehormonet» endorfiner. Sammen blir dette en cocktail av hormoner som bidrar til en god følelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer