8 ting du må vite om å få barn nummer to

- Livet blir definitivt aldri helt det samme!

GRAVID IGJEN: Det er en rekke ting som skiller den andre graviditeten fra den første! Foto: NTB Scanpix
GRAVID IGJEN: Det er en rekke ting som skiller den andre graviditeten fra den første! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gratulerer! Du er heldig! Ikke nok med at du har fått et barn, nummer to er på vei! Eller kanskje du fortsatt sitter i tenkeboksen og vurderer familieutvidelse.

Mange vil nok hevde at det er en mye større omstilling å gå fra det å ha null til å ha ett barn, enn det er å gå fra ett til to barn. Har du først fått barn vil livet forandre seg og det vil aldri bli helt slik det var før du ble forelder.

Det er allikevel noen ting det er greit å vite før barn barn nummer to:

1. Den perfekte aldersforskjellen finnes ikke

Skal du ha to tette eller bør det være minst fire år mellom søsken? Ekspertene klarer aldri å bli helt enige om hva som er det beste og sannheten er at det egentlig ikke finnes et klart fasitsvar på hva som er den beste aldersforskjellen.

Sjansen for et sunt svangerskap og friske barn kan imidlertid påvirkes dersom det er kort tidsrom (mindre enn ett år) mellom en graviditet og den neste. Bortsett fra dette, finnes det ingen ideell standard på mellomrommet mellom barna. 

2. Graviditet nummer to vil (mest sannsynlig) bli helt forskjellig fra den første

Da du ventet ditt første barn hadde du god tid til å planlegge, glede deg og forberede barnets ankomst. Dersom du ble trøtt av å gå rundt med den store magen la du deg bare nedpå litt. Var det slitsomt på jobben, kunne du heldigvis hente deg inn igjen i helgene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer