9 mødre du bør følge på Instagram + en pappa!

9 mødre du bør følge på Instagram + en pappa!
Publisert
Sist oppdatert

Lyst på en daglig dose inspirasjon og påfyll av livsglede? Da bør du følge disse 9 skandinaviske mødrene på Instagram!

Når du først har tatt steget inn i denne sosiale mediekanalen, er det lett å la seg forføre. Instagram består i hovedsak av hverdagsøyeblikk og gjennom å følge mennesker som inspirerer deg, kan Instagram gi deg det lille kicket som får dagen din til å bli bittelitt bedre. 

Her er 9 mødre vi mener det er verdt å følge:

@bonkarakka
@bonkarakka Vis mer

@bonkarakka   

Norske Trine bor for tiden med mann og tre av sine fire barn i Sør-Korea. Hun skriver også den populære mammabloggen Bonkarakka, men i den senere tid har det blitt mer Instagram og mindre blogg på Trine. 

– Instagram er mindre tidskonsumerende, forklarer hun. – Jeg legger heller ut seks bilder per dag, enn å sette meg ned for å komponere et blogginnlegg. Veldig mange av dem jeg tidligere fulgte på blogg, følger jeg nå på Instagram, legger hun til. 

Trine er ikke redd å være personlig gjennom bildene sine. – Siden ungene er en stor del av hverdagen, blir det naturlig nok en del bilder av jentene mine. Mange synes også det er spennende å følge dagliglivet i et annerledesland som Sør-Korea, sier hun. @Bonkarakka

LES OGSÅ: Babyfotografering: Slik tar du proffe bilder 

@clamour4glamour
@clamour4glamour Vis mer

@clamour4glamour

Dersom du er opptatt av mote, bør du ta en titt innom Instagramfeeden til Camille Kaasby-Wang. Hun er tobarnsmamma, skolelærer og en av Danmarks aller største mote-bloggere. Suksessen med motebloggingen har ført til at hun har vært med-designer for flere store motemerker og har i tillegg sitt eget smykkemerke! 

Dette er en mamma som er opptatt av stil, men som samtidig mener at man ikke skal ta ting for alvorlig. – På Instagram viser jeg en god blanding av mote og mitt liv holdt i estetisk lekre rammer, sier Camille. – Bildene mine er et ekstra supplement til bloggen, hvor folk kan lære meg enda bedre å kjenne, følge meg på reiser, se nye kjøp, få en bit av min hverdag. Jeg viser også mine barn mer på Instagram enn jeg gjør på bloggen, sier hun.

Selv følger Camille en god blanding av venner, lesere av bloggen, motefolk og musikere. – Det skal helst være noen som også er opptatt av estetikk, slik som jeg, men det er ikke nødvendigvis et krav, sier hun. @clamour4glamour

@marsipanogsmilefjes
@marsipanogsmilefjes Vis mer

@marsipanogsmilefjes  

Marthe har flyttet med familien sin fra storbyen til den norske landsbygda og bor nå i et idyllisk og gammelt hus fra 1880. Her er det masse bonderomantikk, fine innredningsdetaljer og mange koselige mammaøyeblikk. 

– Hvis folk kan bli glade av å se på bildene mine, så har jeg oppnådd det jeg vil, sier Marthe.  – Jeg vil hylle de fine sidene vet det rare, fantastiske, merkelige, skumle livet vi er så heldige å leve. Jeg sper på med en dose inspirasjon, har fokus på gode, livsglade ting og viser en bitteliten flik av en familie som oftest velger å nyte livet, sier hun.

Marthe følger selv mennesker som bruker Instagram for hva det opprinnelig var ment som; å vise øyeblikksbilder. 

–Det er mange som laster opp ferdig redigerte bilder fra speilrefleksen, og det er jo nydelige bilder, men på Instagram er det herlig at det er litt ”her og nå”, sier hun. - Inspirerende, glade, fargerike mennesker får en følger ekstra i meg, legger hun til. @marsipanogsmilefjes

@prinsessansdagbok
@prinsessansdagbok Vis mer

@prinsessansdagbok 

Josefine er en travel mamma, opprinnelig fra Sverige men bosatt med mann og barn i Oslo. Mange kjenner henne nok fra den populære bloggen Prinsessans Dagbok (http://lifestyleblogs.se/prinsessansdagbok/) . 

På Instagram viser hun ofte frem inspirerende antrekk som stadfester at man virkelig kan være mamma og samtidig være hot! I tillegg krydrer hun Instagram med positive og inspirerende sitater og fine hverdagsøyeblikk med familien. 

– Jeg er veldig spontan og deler bilder fra her og der. Ofte er det outfits og detaljer for å inspirere andre, sier Josefine. Stort sett følger hun venner, mennesker som har gjort henne nysgjerrige eller personer som gir henne god inspirasjon. – Jeg rekker ikke følge alle jeg ønsker, så jeg legger faktisk mer energi på bloggen enn Instagram, sier hun. @prinsessansdagbok 

LES OGSÅ: 10 kreative måter å vise frem familiefoto 

@grysinding
@grysinding Vis mer

@grysinding

Gry Sinding er langt i fra “typisk norsk”. Som inspirator og gründer består hverdagen hennes av møter med mange spennende mennesker, og farting mellom hjemstedet hennes i New York, hytta i Norge og huset i Frankrike. Det er interessant å følge kvinner som tør å leve et utradisjonelt liv - selv om det innebærer at man må dra med seg mann og barn verden rundt!

Gry sier at hun ønsker at bildene og videoene hennes kan inspirere andre til å bli sin beste versjon og ta ut sitt potensiale. – Alt er mulig og du kan også, sier hun. Selv liker Gry å følge mennesker som tør å være annerledes og som deler generøst av sine erfaringer – om de så er positive eller negative. 

– Og de som rett og slett gjør livet mitt enklere ved å poste fine bilder, slik at jeg kan herme. Det vil si kjøpe den samme veska, kjolen eller finessprogrammet som gjør meg en vakrere, sterkere, smartere og bedre versjon av meg, legger hun til.  @grysinding  

@rustaupp
@rustaupp Vis mer

@rustaupp

Man kan nesten ikke unngå å bli i godt humør av å se de fargeglade fotografiene til Isabella. Hun driver en av Sveriges mest populære innredningsblogger Rusta Upp, og er kjent for sine fantasifulle prosjekter i hjemmet. Instagram-fotografiene hennes følger den samme stilen og her er det masse inspirasjon å hente for alle som er interessert i barnlig interiør.

Isabella er opptatt av at bildene hennes skal formidle skaperglede og inspirere folk til å våge bruke mer farger i hjemmet sitt. 

– Gjennom Instagram kan jeg vise et mer spesifikt bilde av hvordan min virkelighet ser ut, sier hun. – På bloggen blir det ofte lange tekstinnlegg med bare glimter av vår hverdag, mens på Instagram kan jeg by de som følger meg på et mer åpent bilde av vårt hverdagslige liv. Et bilde sier ofte mer enn tusen ord, legger hun til. @rustaupp  

LES OGSÅ: Kreative måter å kunngjøre graviditet

@kindbynature
@kindbynature Vis mer

@kindbynature

Lone Kindberg er mamma til to og gründer av den danske nettbutikken Kind by Nature og skriver for bloggen boligciouskids.com. Lone benytter seg mye av sosiale medier i markedsføringen av sin butikk, men er ikke redd for å vise frem en noe mer personlig side på Instagram.  Her får vi blant annet bli med henne til hennes vakre sommerhus ved en deilig dansk badestrand og se hvordan hun har det hjemme på Østerbro i København. 

– Instagram er en mer personlig smugtitt inn i mitt liv og min hverdag, hvor spesielt mann, barn og lidenskapen for boliginnredning, design og arkitektur spiller en stor rolle, forklarer hun. – Jeg håper at bildene mine er inspirerende for andre, om det er mødre eller bare bolig- og interiørinteresserte, legger hun til.

Selv følger hun primært mennesker som legger ut flotte og annerledes bilder. Mange av disse er skandinaviske mødre, bloggere og andre selvstendig næringsdrivende. 

Lone mener at Instagram er et svært godt og uformelt medium for å dyrke sine interesser. – Jeg følger også mange japanske mødre, som jeg synes har god smak når det gjelder interiør, arkitektur, design og barnemote. Og så synes jeg det er interessant å se hva som skjer på den andre siden av kloden, legger hun til. @kindbynature  

@mammadamen
@mammadamen Vis mer

 

@mammadamen

Karianne Gamkinn aka Mammadamen er en av få norske kvinner som våger å stå på direktesendt tv i beste sendetid og proklamere at hun er en mammablogger! Som kommunikasjonsrådgiver, skribent og forfatter er Karianne er ikke redd for å by på seg selv i sosiale medier – ei heller på Instagram. 

– Jeg liker å følge de som gir av seg selv gjennom bildene, slik jeg selv prøver å gjøre. Jeg henter mye inspirasjon på Instagram fra andre mammaer og andre som også ser det unike i hverdagen, sier Karianne. 

Etter at hun ble mamma har hun selv blitt mer opptatt av hverdagsøyeblikkene og hun tror det er der lykken i livet er. – Jeg liker å dele gode hverdagsøyeblikk og la dem sammen med en kort tekst fortelle en liten historie eller gjengi en fin episode. Jeg er glad i å fotografere og formidle med fargerike bilder og bilder der det skjer noe, sier Karianne. 

– Klarer jeg slik å inspirere andre til å bruke hverdagen godt, er det veldig fint å formidle. I tillegg tipser jeg mye om aktiviteter guttene mine på to og fem år og jeg gjør sammen, sier hun. @mammadamen 

@madeleineilmrud
@madeleineilmrud Vis mer

@madeleineilmrud

Som Sveriges yngste åttebarnsmamma har Madeleine nok å holde fingrene i, men det forhindrer henne ikke å drive en av Sveriges aller største mammablogger og å oppdatere hyppig på Instagram. 

I en familie med så mange barn er det alltid full fart og Madeleine har med det ingen mangel på bildemateriale. – Det jeg vil formidle med mine bilder er følelser, sier hun. – Jeg er som en hvilken som helst annen person, bare en med veldig mange barn. Mange har fordommer og jeg kan forhåpentligvis få bort noen av dem, sier hun. 

Madeleine er kjent for å være veldig personlig både på blogg og Instagram og som en offentlig person kan det noen ganger bli ganske harde tak i kommentarfeltene. Men hun takler brasene med bravur, og det er herlig å se en mamma med masse kjærlighet for sine barn, mye energi og selvsikkerhet. @madeleineilmrud  

@enpappasdagbok
@enpappasdagbok Vis mer

@enpappasdagbok

Til slutt må vi ta med en Instagram-poppis som strengt tatt ikke er en mamma – men en pappa. Derimot er det en mamma som har hovedrollen i “En pappas dagboks” Instagram-fotografier. Og det er heller ikke hvilken som helst mamma som blir portrettert i mer eller mindre uflatterende posisjoner – men det er den svenske modellen, sangerinnen og sosiale medier-kjendisen Hannah Graaf. 

Om du ikke digger ufrivillig blotting av rumpesprekker og til tider ganske barnslig humor, er dette ikke noe for deg. Men uansett kan man sette pris på nok en gang å få bekreftet at kjendiser virkelig bare er vanlige mennesker som deg og meg. @enpappasdagbok 

LES OGSÅ: Bedre barnebilder 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer