90% av foreldre er fornøyde med barnehagen

90% av foreldre er fornøyde med barnehagen
90% av foreldre er fornøyde med barnehagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 90 prosent av norske foreldre er fornøyde med barnas barnehagetilbud. Dette viser en undersøkelse Kunnskapsdepartementet har gjennomført om foreldres tilfredshet med barnehagetilbudet. Barnas trivsel og det sosiale miljøet scorer høyt.

Barnehagetilbud med høy kvalitet– Resultatene i denne undersøkelsen viser at vi har svært gode barnehager i Norge. Regjeringens barnehagereform har ikke bare gitt langt flere barn en barnehageplass, men også et godt tilbud av høy kvalitet. Men kvaliteten på enkelte områder kan bli enda bedre. Det jobber vi med nå, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

Undersøkelsen viser at barnets trivsel er det forholdet som foreldrene er mest fornøyde med. 97 prosent sier de er fornøyd med barnets trivsel i barnehagen.  94 prosent av foreldrene er fornøyde med det sosiale miljøet i barnehagen.

De forholdene som foreldrene vurderer å være minst fornøyde med er:

  • i hvilken grad barnehagen tar inn vikar ved sykdom (79 prosent fornøyd)
  • inneklima (77 prosent fornøyd)
  • antall ansatte med pedagogisk utdannelse (76 prosent fornøyd)
  • standard på bygning (76 prosent fornøyd)
  • parkeringsforholdene ved barnehagen (74 prosent fornøyd)
  • muligheten for fleksibel åpningstid (72 prosent fornøyd)

Undersøkelsen er gjennomført av TNS Gallup for Kunnskapsdepartementet. 2006 foreldre har svart på undersøkelsen. Foreldrene som deltok var bosatt i alle deler av landet og deres utdanningsnivå varierte fra grunnskole til mer enn fireårig høyskole/universitetsutdanning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer