Ung mamma

- Å bli forvekslet med datteren sin kan være ganske flaut!

Disse mødrene og døtrene er så like og så nær i alder, at de ofte blir tatt for å være søsken. Ser du hvem som er hvem?

SØSTER ELLER MOR? Når aldersforskjellen mellom mor og datter er liten, kan det oppstå mange morsomme misforståelser. FOTO: Privat
SØSTER ELLER MOR? Når aldersforskjellen mellom mor og datter er liten, kan det oppstå mange morsomme misforståelser. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– De fleste tror ikke at vi er mor og datter før jeg sier det, forteller Iselin Madelen Mikkelsen (33).

Iselin og datteren Emily Mari (15) er såpass like og nære i alder at de svært ofte blir tatt for å være søsken. Noe som både kan føre til vittige og litt pinlige situasjoner.

– En morsom episode som oppsto nå nylig, var da Emily hadde legetime. Vi hadde ikke truffet legen før og jeg merket at hun så litt spørrende på meg da vi gikk mot kontoret. Da vi kom inn og satte oss spurte hun hvem som var med og om det kanskje var søster som var med på timen.

– Vi ble litt flirfulle og jeg svarte «nei jeg er mamma». Legen sa da at det hadde hun aldri gjettet fordi jeg så ung ut.

– Vi var også ute og spise for litt siden, og da jeg skulle betale spurte servitøren om vi skulle dele regningen på to!

Iselin tar silke situasjoner som et kompliment, men innrømmer at det noen ganger kan være litt flaut også.

– Emily går i niende klasse og de fleste foreldrene der er eldre enn meg. Det blir naturligvis en del blikk når det er felles foreldremøter med mange som ikke kjenner meg, de lurer nok litt på hva jeg gjør der, sier hun.

TAR DET SOM ET KOMPLIMENT: Emily (14) og mamma Iselin (32) blir ofte tatt for å være søsken. FOTO: Privat
TAR DET SOM ET KOMPLIMENT: Emily (14) og mamma Iselin (32) blir ofte tatt for å være søsken. FOTO: Privat Vis mer

Fikk kjeft av tannlegen

Charlotte Fanebust (40) og datteren Christel (23) har også opplevd lignende misforståelser.

Da Christel gikk til jevnlige behandlinger hos reguleringstannlegen, fikk hun beskjed om at hun måtte ha med seg en forelder på neste time fordi de skulle diskutere videre behandling.

– Jeg var derfor med henne neste gang, men da tannlegen hentet oss på venterommet, spurte han hvorfor hun hadde tatt med seg en venninne, når han uttrykkelig hadde gitt henne beskjed om at hun måtte ta med seg en av foreldrene, forteller Charlotte.

– Da vi fikk oppklart situasjonen, ble det en temmelig flau tannlege - mens de andre på kontoret sprutet ut i latter.

Christel sier hun ikke har noe imot at hun ofte blir tatt for å være en venninne eller søster av sin egen mor.

– For meg oppleves det bare fint. Å ha en ung mor er supert og jeg føler vi får et helt annet mor-datter forhold da aldersforskjellen er så knapp. Vi kan snakke om alt, sier hun.

LES OGSÅ: Britt Elin (42): - Jeg har gått gravid samtidig med begge mine eldste døtre

FIKK KJEFT AV TANNLEGEN: Da Charlotte (39) skulle bli med datteren Christel (22) til tannlegen, ble hun tatt for å være en venninne. FOTO: Privat
FIKK KJEFT AV TANNLEGEN: Da Charlotte (39) skulle bli med datteren Christel (22) til tannlegen, ble hun tatt for å være en venninne. FOTO: Privat Vis mer

Antar at hun er storesøsteren

Lignende opplevelser har Oda (20) og Hedda (22), som forteller at mamma Linda Sommer (44) flere ganger har blitt tatt for å være søsteren deres.

– For eksempel da hun kom innom på jobben min og en eldre kollega av meg overhørte at jeg kalte henne mamma. Hun sa «hæ, er det moren din?», forteller Oda.

– Det skjer også hvis jeg sender en selfie på snap. Folk blir ganske overrasket når de skjønner at det er moren min.

Søstrene synes det bare er gøy at moren deres blir tatt for å være en søster og håper at de bærer på de samme gode genene. Mamma Linda synes slike komplimenter alltid er hyggelige, men understreker at det viktigste er at de kan le av det sammen.

– Vi har et nært og godt forhold, men først og fremst er jeg jo mammaen deres og det er jeg utrolig stolt av.

– Jeg er så heldig å ha en tredje datter som er litt yngre, men det ser ikke ut som det blir noen forvekslinger der. Så bakkekontakten har jeg fremdeles, ler hun.

TRE SØSTRE? Hedda (21), Oda (19) har ikke noe imot at mamma Linda (43) ofte blir tatt for å være søsteren deres. FOTO: Privat
TRE SØSTRE? Hedda (21), Oda (19) har ikke noe imot at mamma Linda (43) ofte blir tatt for å være søsteren deres. FOTO: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Er Bente Norges yngste oldemor?

Fikk klaps på baken av datterens kompis

Anne Kristine Ulvatn (40) og datteren Ida Mari (23) er så like at de flere ganger har opplevd at venner tar feil av dem.

– Det flaueste må være da en kompis av Ida trodde det var Ida som stod foran ham og klapset meg på baken. Vi lo veldig av det, men jeg er ennå usikker på hvem som syntes det var flauest, forteller mamma Anne.

Ida Mari synes det er veldig gøy å høre at hun er så lik moren sin, men hun har også litt blandede følelser rundt det at de stadig blir forvekslet.

– Noen ganger er det artig, mens andre ganger er det rart, smiler hun.

– Vi har visstnok veldig lik stemme også, så vi har mange ganger lurt både familie og venner i telefonen – både med og uten vilje!

BLIR STADIG FORVEKSLET: Anne Kristine Ulvatn (39) og datteren Ida Mari (22) er så like at de flere ganger har opplevd at venner tar feil av dem. FOTO: Privat
BLIR STADIG FORVEKSLET: Anne Kristine Ulvatn (39) og datteren Ida Mari (22) er så like at de flere ganger har opplevd at venner tar feil av dem. FOTO: Privat Vis mer

Likt utseende og like interesser

To som også er skremmende like – til tross for 20 års aldersforskjell – er Lene Elise Hulinder Johannessen (34) og datteren Synnøve (14).

– Vi får ofte tilbakemeldinger på at vi er veldig like, både på utseende og personlighet. Vi liker den samme musikken, ler av de samme vitsene, har hest som den store hobbyen og er veldig ærekjære. Vi gjør mye sammen og jeg har ennå ikke opplevd at Synnøve har vært flau over meg, sier Lene Elise.

LIKE PÅ MANGE MÅTER: Lene Elise og Synnøve er ikke bare like av utseende, de har også mange av de samme interessene (og for ordens skyld; det er mamma Lene Elise som sitter på ryggen til Synnøve). FOTO: Privat
LIKE PÅ MANGE MÅTER: Lene Elise og Synnøve er ikke bare like av utseende, de har også mange av de samme interessene (og for ordens skyld; det er mamma Lene Elise som sitter på ryggen til Synnøve). FOTO: Privat Vis mer

Synnøve (14) bekrefter at det er helt topp med en ung mamma som er lik henne selv, og hun vil gjerne ha med mamma på aktiviteter.

– Det er morsomt når andre tar litt feil og tror at hun er noen andre enn moren min, sier hun. Da hun tidligere jobbet på en barneskole, ble Lene Elise ofte kalt for «ungdom» eller forvekslet med å være storesøster til en av barna på skolen.

– Jeg har gått for å være yngre enn jeg er flere ganger, mange tror jeg er en student da de syns jeg ser så ung ut. Jeg synes det bare er morsomt, jeg føler meg jo ikke så gammel – så da er jeg vel ikke det da, smiler hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer