Fødsel

– Å føde barn er ikke en samlebåndsaktivitet

Alexandra Backström frykter dårligere fødetilbud etter at ABC-klinikken legges ned.

REAGERER KRAFTIG PÅ NEDLEGGELSE: Hvis velferdsstaten Norge ønsker seg flere barn, er det på tide å prioritere de som må sette dem til verden, mener Alexandra Backström. FOTO: Privat
REAGERER KRAFTIG PÅ NEDLEGGELSE: Hvis velferdsstaten Norge ønsker seg flere barn, er det på tide å prioritere de som må sette dem til verden, mener Alexandra Backström. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det å føde barn er ikke en samlebåndsaktivitet. Alle svangerskap og fødsler vil være forskjellig, og vi burde være i stand til å ta vare på alle fødekvinner i Norge i dag, sier Alexandra Backström.

Den tidligere Miss World deltakeren har kastet seg inn i debatten rundt den planlagte nedleggelsen av ABC-klinikken, landets mest kjente klinikk for naturlige fødsler.

Alexandra og samboer artisten Martin Danielle, ble i 2019 foreldre for første gang og venter nå barn nummer to. Alexandra har i tidligere intervju med KK fortalt hvordan en tøff fødsel førte til at både hun og samboer Martin fikk fødselsdepresjon.

Nå frykter hun at nedleggelsen av ABC-klinikken vil føre til at et allerede presset fødselstilbud vil bli enda svakere.

– Jeg synes tendensen til at fødetilbudet i Oslo blir svakere og svakere har vært tilstede over lang tid. Hvis velferdsstaten Norge ønsker seg flere barn, så er det på tide å prioritere de som må sette dem til verden og gi både mor og barn en god start på tilværelsen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.