Barnebursdag

- Å starte med barnebursdager for tidlig kan skape et press

- Forhør deg med de ansatte eller de andre foreldrene i barnehagen før du inviterer til bursdagsfest, råder pedagog.

BARNEBURSDAG: I hvilken alder er det mest vanlig å starte med å invitere venner til barnebursdagen? Foto: Shutterstock/NTB scanpix
BARNEBURSDAG: I hvilken alder er det mest vanlig å starte med å invitere venner til barnebursdagen? Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi ser definitivt at det å starte barnebursdager litt for tidlig kan skape et press på de andre foreldrene, sier Camilla Hagstrøm, styrer i Espira Kløverenga Barnehage.

– Noen foreldre kommer til oss og er fortvilet fordi de synes det er for tidlig å begynne med barnebursdager, men at de føler de må fordi alle andre gjør det. Jeg tenker at det burde være helt akseptert at man ikke ønsker å feire barnebursdager mens barna går i barnehagen, men jeg har også forståelse for de som ønsker å gjøre det.

– Vi voksne må tørre å stå imot gruppepress, selv om de andre arrangerer barnebursdag så betyr det ikke at du gjøre det selv, sier hun.

Hagstrøms erfaring er at veldig mange foreldre velger fireårsdagen som den første bursdagen hvor de inviterer venner.

Hvilke regler som skal gjelde for barnebursdagene er noe de diskuterer og blir enige om på foreldremøter.

– Dette er jo en privat feiring, men vi synes foreldremøter er en fin arena for å bli enige om hvordan man skal gjøre det med invitasjoner og pris på gaver. Reglene kan derfor variere fra år til år og fra avdeling til avdeling, men mange blir for eksempel enige i at man enten inviterer alle jentene eller alle guttene i et årskull, eller hele avdelingen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer