Curlingforeldre

- Å være snill med unger er ikke et problem!

Psykolog har ingen tillit til friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen sin barneoppdragelse.

CURLINGFORELDRE: Psykolog Mørch har sett seg lei på kjente mennesker og eksperter som med jevne mellomrom rykker ut i media og klager over at dagens foreldre er alt for snille med barna sine. FOTO: NTB Scanpix
CURLINGFORELDRE: Psykolog Mørch har sett seg lei på kjente mennesker og eksperter som med jevne mellomrom rykker ut i media og klager over at dagens foreldre er alt for snille med barna sine. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Jeg har stor respekt for Gjert Ingebrigtsen som trener av gutter med et sterkt potensiale til å bli verdensmestre, men jeg har ingen tillit til ham som barneoppdrager. Han må derfor gjerne uttale seg med sin kompetanse som trener, men la uttalelsene om barneoppdragelse ligge, sier Willy-Tore Mørch, professor i psykologi ved Universitetet i Tromsø.

Mørch har sett seg lei på kjente mennesker og eksperter som med jevne mellomrom rykker ut i media og klager over at dagens foreldre er alt for snille med barna sine.

Sist ute var altså friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen som til VG uttaler at foreldre flest gir barna sine for mye ros og beskytter dem mot livets realiteter.

– Uttalelser om at foreldre er alt for snille med barn og at de burde kreve mer av barna sine kommer regelmessig, men jeg er barnebeskytter og mener at dette er et helt feil råd å gi, sier Mørch.

– Noen foreldre kan kanskje være for overbeskyttende, men det er ikke det som er det største problemet i barneoppdragelsen generelt sett. Vi bør heller fokusere på foreldre som mishandler barn og som bedriver omsorgssvikt. Det å være snill med unger er for pokker ikke et problem!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer