Mammalivet:

- Å ville være lenge hjemme med barnet sitt er tabu

Det er fullt mulig å være hjemmeværende feminist, mener forfatter Silje Bekeng-Flemmen.

SKREV BOK I MAMMAPERMISJONEN: Men forfatter Silje Bekeng-Flemmen mener at det å dedikere seg til barnet sitt i permisjonstiden er mer enn nok. FOTO: Haakon Bekeng-Flemmen
SKREV BOK I MAMMAPERMISJONEN: Men forfatter Silje Bekeng-Flemmen mener at det å dedikere seg til barnet sitt i permisjonstiden er mer enn nok. FOTO: Haakon Bekeng-Flemmen Vis mer
Publisert

– I en kultur hvor vi er så opptatt av at alt skal endre seg hele tiden, er det paradoksalt at vi er så redde for å endre meningene våre. Denne boken prøver å si noe om at det er ok å la foreldreskapet forandre deg, og at det er helt greit om du blir annerledes både fysisk og psykisk, sier Silje Bekeng-Flemmen (35).

Hun er aktuell med sin første roman, «Velkommen til dyrehagen», hvor vi får treffe tobarnsmoren Lisa som egentlig ikke hadde planer om å bli noens mor - helt til hun en dag plutselig ville det allikevel. Nå har hun en treåring og en nyfødt baby.

Vi får et lite innblikk i hverdagen hennes i mammapermisjon og hvordan hun opplever at livet med barna endrer henne.

Boken ble hovedsakelig skrevet mens forfatteren selv var i mammapermisjon, noe hun skjønner kan virke provoserende.

– Datteren min sov godt, det er hennes fortjeneste alt sammen. Det hadde absolutt ikke gått første gang jeg var i mammapermisjon. Det å få en baby for første gang er så altoppslukende, uansett hvor riktig du gjør ting og hvor grei babyen din er. Alt er nytt, det er som å komme til en ny verdensdel hvor du ikke kan språket, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer