Abort

Publisert
Sist oppdatert

Til deg som vurderer abort
Du står i en svært vanskelig situasjon nå. Valget er kanskje vanskelig å ta. Du trenger noen å prate med, kanskje du har venner, familie og en partner som kan støtte deg. Det finnes også mange offentlige instanser som kan gi deg råd og hjelp. Les mer om dette nedenfor.

Klikk her hvis du ønsker du å lese om spontan abort.

Frivillige organisasjoner:

Organisasjonen Amathea har en veiledningstjeneste for gravide. Her kan de som ønsker det komme til samtaler. Organisasjonen får økonomisk støtte fra det offentlige til å drive virksomheten, og tjenesten er gratis. Amathea er en partipolitisk og religiøst uavhengig organisasjon som gir profesjonell rådgivning over hele landet.
Telefon 22 47 80 10.

Klinikk for seksuell opplysning (KSO) er en frittstående organisasjon som ligger sentralt i Oslo. Virksomheten finansieres gjennom det offentlige, hovedsakelig Oslo kommune. KSO tilbyr gratis veiledning om seksualitet, prevensjon og abort fra lege, sykepleier eller psykolog. Klinikken ligger i Hammerfestgt. 1, og er åpen mandag - torsdag fra kl. 16.00 til kl. 20.00.
Telefon i åpningstiden er 22 37 51 44.
Du kan også ringe på dagtid på telefon 22 37 51 14.

Telefon for seksuell helse er en landsdekkende rådgivningstelefon som drives av Senter for ungdom, seksualitet og samliv (SUSS) på oppdrag fra Statens helsetilsyn. Du betaler kun nærtakst for samtalen uansett hvor i landet du ringer fra, og du kan være anonym hvis du ønsker det. Du kan få råd og veiledning bl.a. om prevensjon, graviditet og abort. Telefonen betjenes av leger, og er åpen mandag - torsdag kl. 20.00 - kl. 22.00.
Telefon 810 02 244.

Vurderer du abort?
Her kan du lese en brosjyre utgitt av Sosial- og helsedepartementet. Her finner du opplysning om når du kan ta abort, hva abortloven sier, samt opplysning om instanser hvor du kan få råd og veiledning i denne vanskelige perioden.
Brosjyre 

Spør om provosert og spontan abort i Mammanetts forum: 
I forumet møter du Bente som jobber som sykepleier i Amathea, og andre brukere som har erfaring me. Spør Bente om abort

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer