Adopsjon

Publisert
Sist oppdatert

I år 2000 var det ca. 800 barn som ble adoptert i Norge. Av disse var 660 utenlandsadopsjoner. Barna kom fra Kina, Sør-Amerika, India, Korea og Øst-Europa.

BeslutningenMange av parene som adopterer er ufrivillig barnløse. Forut for beslutningen om å få adoptere et barn har mange par gått gjennomgått utredning og behandling, de har håpet og fortvilet og sørget over å ikke kunne få egne biologiske barn. Kanskje allerede tidlig i prosessen kommer de første tankene om adopsjon, men disse tankene trenger tid for å modnes. Adopsjon er en lang prosess, både praktisk og følelsesmessig. Hvordan går man frem?Man må gjennom flere steg for å adoptere. Det første steget er selvsagt å bli enig med sin partner om at dette er hva dere ønsker. Hvis man ønsker å adoptere må man melde seg til sosialkontoret i den kommunene dere tilhører. Mange velger også å kontakte en adopsjonsforening. Det er flere steg man skal gjennom før man kan adoptere et barn fra et annet land. De tre godkjente adopsjonsforeningene - Adopsjonsforum, InorAdopt og Verdens Barn, kan sende informasjonsmateriell og gi veiledning om adopsjonsprosessen. Du kan også lese mer her: http://www.adopsjon.com

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer