Advarer mot bruk av «havfruehaler»

– Bør ikke benyttes av små barn, sier Norges Svømmeforbund.

HAVFRUEHALER TIL BARN: Mange nettbutikker selger disse svømmedraktene som lar barna svømme som havfruer. Ser flott ut, men er det trygt? Foto: Svømmelæreren.dk
HAVFRUEHALER TIL BARN: Mange nettbutikker selger disse svømmedraktene som lar barna svømme som havfruer. Ser flott ut, men er det trygt? Foto: Svømmelæreren.dk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av den populære Disneykarakteren Ariel og andre kjente fabler om havfruer, er det ikke rart at mange småjenter har en drøm om å kunne svømme som en fisk.

I det siste har det dukket opp en type svømmedrakt for jenter som synes å kunne oppfylle denne drømmen – såkalte «havfruehaler».

Havfruedrakt til svømming

Mens havfruedrakter utvilsomt er et festlig innslag på karneval, er dette et produkt det er meningen man skal svømme i. Havfruedrakten består av en svømmedrakt med en monofinne i enden, som er en svømmefot med plass til to føtter.

Selve monofinnen er ikke et nytt produkt, da den i flere år har blitt brukt av aktive svømmere for å trene på butterfly leggspark.

Det som imidlertid skiller monofinnen fra havfruedrakten, er at sistnevnte også har en tekstildel som «låser» hele svømmerens underkropp.

Havfruehalen finnes i flere forskjellige farger og mønstre, og selges i størrelser helt ned til seks års alder. 

LES OGSÅ: Advarer mot elektriske biler til barn

Selger til Norge

Vi har ikke klart å spore opp en norsk forhandler av havfruehaler, men de er å få kjøpt på eBay og i utallige utenlandske nettbutikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer