Advarer mot trend

Advarer mot farlig babytrend

Iveren etter å avsløre babyens kjønn har fått fatale konsekvenser.

IT'S A ...: Blir det gutt eller jente? Iveren etter å avsløre babyens kjønn på kreative måter har fått fatale konsekvenser. FOTO: NTB
IT'S A ...: Blir det gutt eller jente? Iveren etter å avsløre babyens kjønn på kreative måter har fått fatale konsekvenser. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det kan ved første øyekast se ut som harmløs moro. En sammenkomst til ære for den nye barnet som er på vei. Man inviterer over venner og familie, for nå skal barnets kjønn avsløres. I stadig mer oppfinnsomme seremonier, som i USA ofte inkluderer fyrverkeri og pyroteknikk, kan foreldrene stolt rope: «It's a girl» eller «It's a boy».

Dødsfall

Men såkalte gender reveal parties har vist seg å ikke alltid være så harmløse. Amerikanske medier melder stadig om dødsfall og store skader knyttet til slike fester.

Faremomentet ligger i at babyens kjønn gjerne avsløres ved bruk av fyrverkeri, eller med rosa eller lyseblå røyk som utløses av eksplosiver. Og disse eksplosivene kan forårsake død og stor materiell skade, slik som skogbrannen i El Dorado i California i 2019, der minst 25 personer mistet livet, deriblant en brannmann.

Etterforskning avdekket at brannen var utløst på nettopp et gender reveal party, da en røykmaskin som skulle sprute ut farget røyk, fikk den tørre jorden til å antenne. Flammene raserte siden over 40 tusen kvadratkilometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer