Aktiv familieferie på ski i Trysil

Barnefamilier velger aktiv ferie fremfor storbyferie. Mer enn 6000 barn lærer å stå på ski i Trysilfjellet - hvert år!

SKISKOLEN: Barn helt ned i tre års alder deltar i Skistars skiopplæring. Foto: Flickr/Ola Matsson
SKISKOLEN: Barn helt ned i tre års alder deltar i Skistars skiopplæring. Foto: Flickr/Ola Matsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

/sponset innhold

Trysil i Hedemark er mest kjent for Trysilfjellet som med Norges største alpinanlegg er et yndet sted for alpintentusiaster.

Overnattingsmulighetene er mange. Trysil kan by på hele fire hoteller, fire campingplasser, og et hundretalls av hytter og leiligheter som man kan leie. 

LES OGSÅ: Oslo-familien solgte alt de eide og dro 

Hotell i verdensklasse

Under World Ski Awards, ble Trysil kåret til Norges beste ski-destinasjon og hotellet Radisson Blu Resort Trysil fikk utnevnelsen beste ski hotell. Dette er en pris som er stemt fram av internasjonale reiselivsjournalister, bransjeaktører og skiturister fra hele verden. 

Radisson Blu Resort Trysil satser spesielt på barnefamilier. Hotellet ligger sentralt ved Trysil Turistsenter med ski-in, ski-out-beliggenhet – midt i barnebakkeanlegget. 

RADISSON BLU: Hotellet ligger fantastisk til midt i barnebakkene. Foto: Radisson Blu
RADISSON BLU: Hotellet ligger fantastisk til midt i barnebakkene. Foto: Radisson Blu Vis mer

 

  

 

Du kan velge mellom rom eller leiligheter fra 28 til 125 kvadratmeter. Prisen for en familie på fire ligger på fra 2000,- per natt for hotellrom og frokost, i alpintsesongen. I tillegg kommer kostnad for heiskort og eventuelt leie av ski.

Hotellet inneholder alt en aktiv barnefamilie kan ønske seg: Opplevelsesbad med surfebølge og klatrevegg, stort lekerom til barna i nærheten av restauranten og bowlinghall. Og i kjelleren finner vi også en egen spa/velværeavdeling.

LES OGSÅ: Dyreparken: Kongen over alle familieparker

MER ENN BARE SKI: Radisson Blu Trysil tilbyr også bowling. Foto: Elisabeth Lofthus
MER ENN BARE SKI: Radisson Blu Trysil tilbyr også bowling. Foto: Elisabeth Lofthus Vis mer

 

 

BADE OG KLATRE: Hotellet har et eget badeland. Foto: Elisabeth Lofthus
BADE OG KLATRE: Hotellet har et eget badeland. Foto: Elisabeth Lofthus Vis mer

 

 

 

Valle tiltrekker seg barnefamilier

Skistar.com og Radisson Blu har hyppig besøk av maskoten Valle. Det er en snømann på to meter, som dukker opp på faste tidspunkt på hotellet og i skibakken. Hvis han får en klem, får barnet en gullmynt. Han har også sitt eget Valle-show på scenen i barneløypa og sin egen Vallesang. 

– Andelen barnefamilier har økt med  5% etter vi startet Valle-konseptet i sesongen 2013/2014, forteller markedssjef for hotellet, Maria Belin som også forteller at det er en tydelig trend at barnefamilier oftere velger aktiv familieferie fremfor storbyferie.

– Vi ønsker å tilby småbarnsfamilien alle fasiliteter som de trenger, så de slipper å reise til fjells med fullpakket bil. Her er det mulighet for å spise på restaurant, eller leie en leilighet med kokemuligheter hvis man ønsker det. 

Hun forteller at tilbakemeldingene konseptet har fått er meget positive.

– Valle som barnekonsept er veldig gjennomarbeidet og det ser vi på responsen fra barna. Historien om Valle fascinerer barna. 

Valles univers: : Barnebakkene er populære i Trysil. Her kan du også ake på kjelke eller grille pølsene dine og ta en "pust i bakken". Foto: Elisabeth Lofthus
Valles univers: : Barnebakkene er populære i Trysil. Her kan du også ake på kjelke eller grille pølsene dine og ta en "pust i bakken". Foto: Elisabeth Lofthus Vis mer

 

Barnas afterski

Trysil har et godt utvalg av barneløyper, men den beste er kanskje den som ligger i hotellets tilknytning, Trysil Turistsenter. Her kan barna forsøke seg på rundheis for første gang, i trygge omgivelser, før de beveger seg videre for første ordentlige heistur. Området nederst i barnebakken egner seg også for lek uten ski på beina, og er perfekt for mor og far som ønsker en hvil i bakken og en kaffekopp.

Barneområdet inneholder to heiser, mulighet for kjøring på tid i «ordentlig» slalåmkonkurranse, små hopp og en skogsløype med alskens rariteter. 

 

RAGNHILD OG LIVE LIKER VALLE: - Valleshow er gøy, mener jentene som har stått på slalom siden de var tre år. Foto: Elisabeth Lofthus
RAGNHILD OG LIVE LIKER VALLE: - Valleshow er gøy, mener jentene som har stått på slalom siden de var tre år. Foto: Elisabeth Lofthus Vis mer

 

  

 

Valle har også sitt afterski i denne bakken – et show med sang og dans, et slags barnevennlig svar på ungdommens broiler-party. Og det tar faktisk skikkelig av!

Ragnhild(5) og Live(5) er to hardcore Valle-fan. De deltar med stor entusiasme under Valles sang og dans, og ender etter hvert opp på scenen sammen med snømannen og hans kompanjonger.

- Jaja, nu er vi nästen flera på scenen enn publiken. Men det gjör inget alls, sier Valle-teamet.

Valle rocker: Og plutselig blir det ikke nok å synge og danse med for en del av barna - som får lov til å bli en del av showet. Foto: Elisabeth Lofthus
Valle rocker: Og plutselig blir det ikke nok å synge og danse med for en del av barna - som får lov til å bli en del av showet. Foto: Elisabeth Lofthus Vis mer

 

Gullalderen for å lære å stå på ski

I bakkene på Trysil lærer et stort antall barn å stå på ski hvert år.

Skiskolen har egne grupper for barn som ønsker å lære å stå på ski. Eva Ruder Thorén, leder av skiskolen, forteller at rundt 6000 barn deltar på grupper i skiskolen i Trysil hver sesong. De fleste barna er i alderen 4-9 år, men også rundt 600 3-åringer har deltatt på gruppene. I tillegg kommer 2500 barn som har fått privattimer.

Mats Åkesson som har ansvar for Skistar barnekonsept har barn ned i 3 års alder som deltar på skikurs. Når Mammanett besøkte Trysil var det mange barn i denne aldersgruppen ute i barnebakken.

Når vi spør Mats om hva som er den aller beste alderen for å lære å stå på ski svarer han:

- 4 års alder er selve gullalderen for å lære teknikken. Da kan mange av barna bli med familien og kjøre, kanskje til og med prøve litt andre løyper utenfor barnebakken.  

Han understreker at barn aldri kan starte for tidlig med å gå på ski, men at man ikke bør ha for store målsetninger for de minste barna. Ikke særlig mer enn å prøve på et par slalomsko og ski, og la dem få kjenne på følelsen det gir dem. Det kan barn helt ned i 1 ½ år gjøre. 

LES OGSÅ: Tanumstrand:Familieferie i den svenske skjærgård

Trysil - tettsted nær svenskegrensa. To timer og 40 minutters kjøring fra Oslo.
 
Sponset innhold: Journalist har fått dekket oppholdet av Desinasjon Trysil.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer