Hjelp til jul

Alenefar: - Kjipt å ikke kunne kjøpe en kopp kakao

I år har alenefaren for første gang måttet be om hjelp for å lage jul for barnet sitt.

MÅTTE BE OM HJELP: Per er som student vant til å leve på lite penger, det siste året har imidlertid kostnadene blitt for høye. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB
MÅTTE BE OM HJELP: Per er som student vant til å leve på lite penger, det siste året har imidlertid kostnadene blitt for høye. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Vis mer
Publisert

«Per», som ønsker å fortelle sin historie anonymt, har tidligere hatt et yrke innen servicenæringen med mye helg- og kveldsarbeid. På grunn av endringer i livssituasjonen, måtte han for noen år siden omskolere seg.

Som student og alenefar til et barn på mellomtrinnet er han vant til å leve på lite penger, det siste året har han imidlertid begynt å gå i minus.

– Jeg har vel aldri hatt spesielt god råd, men det er først nå i år at jeg har fått problemer med å få det til å gå rundt. Økte mat og strømpriser merkes spesielt godt, og har ført til at jeg har blitt enda mer bevisst på forbruket mitt enn før, forteller han.

Lite rom for innstramming

Den lille familien lever på 22.000 kroner i måneden, inkludert barnetrygd og barnebidrag.

Disse pengene skal gå til alle vanlige kostnader som mat, husleie, strøm, telefon, forsikringer, transport, klær og aktiviteter til barnet. Han har også et lån fra tidligere som han betaler ned på.

Med et forbruk som allerede var på et minimum, er det lite rom for innstramming.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer