Separasjonsangst

Alenemor Emilie sliter med å la andre passe sønnen (4)

– Hvis han sov borte, var jeg ofte redd for at han skulle slutte å puste mens han sov.

SEPARASJONSANGST: Emilie synes det er veldig vanskelig å være borte fra sønnen sin, selv i korte perioder. FOTO: Privat
SEPARASJONSANGST: Emilie synes det er veldig vanskelig å være borte fra sønnen sin, selv i korte perioder. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Emilie Josefin Vang Westin (24) er en typisk travel alenemamma med mange jern i ilden. Hun studerer for å bli barnehagelærer og har delt omsorg for sønnen på fire år. Men selv om samarbeidet med barnefar går strålende, er det noe som skurrer.

De siste fire årene har Emilie nemlig slitt med en overveldende separasjonsangst når hun er borte fra sønnen sin. Emilie sporer det hele tilbake til graviditeten.

– Jeg var i mange måneder livredd for at sønnen min skulle dø i magen, og da han ble født gikk jeg rett inn i en alvorlig fødselsdepresjon. Da han var rundt et halvt år gammel begynte jeg å bli frisk igjen, men da kom separasjonsangsten. På grunn av depresjonen følte jeg at jeg ikke hadde vært følelsesmessig tilstede for sønnen min de første månedene og det var som at jeg måtte overkompensere for den tiden jeg hadde mistet.

– Jeg måtte tidlig være en del borte fra ham på grunn av skolen, og han begynte i barnehagen da han var ti måneder gammel. Jeg gråt hver dag da jeg skulle levere ham fra meg, fordi jeg følte at jeg sviktet ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer