Alenemor til to - snart fire!

Forberedt på en tøff hverdag: - Man er sin egen lykkes smed, sier "Synnøve".  Foto: Shutterstock
Forberedt på en tøff hverdag: - Man er sin egen lykkes smed, sier "Synnøve". Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Synnøve» er alenemor til to og fikk sjokk da hun oppdaget at hun venter tvillinger utenfor parforhold.

– Hodet mitt sa at jeg skulle ta abort, men de kroppslige reaksjonene var jeg helt uforberedt på. Jeg gråt, fikk skjelvinger, kulde- og hetetokter bare ved snakk om det, forteller «Synnøve».

– Jeg vet ikke om min historie er unik, men den skiller seg nok allikevel litt ut fra det A4-livet vi er opplært til å leve, sier «Synnøve» som ønsker å være anonym av hensyn til sin familie.

Synes parforhold er vanskelig 

«Synnøve» er en godt utdannet kvinne, med god jobb, god lønn og eget hus. Hun er en travel alenemor til to gutter i skolealder og er godt vant til å klare seg selv. Barna fikk hun i et samboerforhold som tok slutt for en del år tilbake. Hun har siden den gangen hatt noen korte forhold, men ingen av dem har fungert slik hun har ønsket.

Hun mener selv at dette med å være uavhengig på mange måter har vært et hinder for å henne, når det gjelder å skape en langvarig relasjon.

– I hele oppveksten har jeg lært at jeg må være selvstendig, klare meg selv og så videre. Så skal man plutselig gå inn i et parforhold og være avhengig! Går det an da? Jeg synes det er vanskelig, sier hun.

LES OGSÅ: Valgte abort, men mirakelbabyen overlevde

Uventet beskjed fra legen: "Synnøve" trodde ikke det var sant. Foto: Shutterstock
Uventet beskjed fra legen: "Synnøve" trodde ikke det var sant. Foto: Shutterstock Vis mer

 

Fikk sjokkbeskjed

For noen måneder siden oppdaget hun plutselig at hun er gravid. Hun er ikke i et fast forhold og ble derfor stilt ovenfor et vanskelig valg om hun skulle beholde barnet eller ikke. – Jeg er voksen og vet hva jeg har og eventuelt hva jeg går til, sier hun.

«Synnøve» fikk time hos legen for å avklare hvor langt hun var kommet i graviditeten. Til hennes store sjokk, fortalte legen at hun ventet to barn.

– Jeg gråt og syntes det var en veldig fortvilet situasjon, forteller hun.

Klarte ikke å gjennomføre abort

Etter denne beskjeden ble «Synnøve» satt opp til flere timer for abort, men klarte ikke å bruke noen av dem. Det at hun ventet tvillinger, gjorde det umulig for henne å gjennomføre aborten.

– Og så tvillinger da, hva er oddsen for det?! Det er jo som å vinne i Lotto, sier hun.

– Jeg ville jo ha flere barn, men ikke slik som dette. Samtidig var jeg redd for at jeg ville ha slitt psykisk om jeg hadde valgt dem bort. Men det vil jeg aldri få svaret på, legger hun til.

LES OGSÅ: Tvillingene Johannes og Benedict ble født for tidlig

Forberedt på hverdagen

Nå som valget er tatt om å beholde barna, er «Synnøve» spent på hvordan den nye hverdagen til familien vil bli. At det vil bli knallhardt er hun forberedt på. Faren til tvillingene kommer ikke til å være en del av livet deres og som erfaren alenemor kjenner hun godt til mange av de utfordringene som venter henne.

– Jeg har de to eldste barna mine hele tiden, unntatt annenhver helg og en dag i uka. Og nå kommer det to til som jeg vil ha hele tiden, sier hun.

– Jeg ser for meg at jeg må jobbe hardt for å få tvillingene i samme rutine, og at de må venne seg til å være tålmodige. Jeg skal jo ha tid til alle sammen!

Heldigvis har «Synnøve» en familie som stiller opp og som har hjulpet henne mye under graviditeten. – Jeg har en fantastisk mor som stiller opp døgnet rundt, uten henne hadde ikke dette gått, forteller hun.

LES OGSÅ: Trillinger mot alle odds 

Ser optimistisk på fremtiden

For mange ville nok utsiktene til å bli alenemor for fire barn være et stort tilbakeslag, men «Synnøve» er ikke typen som lar seg knekke så lett.

– Jeg har lært masse av dette, sier hun. – Jeg har lært at livet mitt ikke blir slik jeg hadde sett for meg og at livet er det du selv gjør det til. Lager man problemer, blir det det. Ser man løsninger, blir det det, sier hun.

– Jeg skal få to velsignelser til inn i mitt flotte liv, legger hun til.

Forberedt på en tøff hverdag: - Man er sin egen lykkes smed, sier "Synnøve". Foto: Shutterstock
Forberedt på en tøff hverdag: - Man er sin egen lykkes smed, sier "Synnøve". Foto: Shutterstock Vis mer

 

Bryr seg ikke om hva andre mener 

Hva andre mener om hennes liv og den situasjonen hun har kommet i, bryr hun seg heller ikke om. – Andre får mene hva de vil, men man skal være forsiktig med å uttale seg om andres situasjon da man ikke vet nok, sier hun.

– Du er selv ansvarlig for ditt liv, dine følelser og dine kjære. Man er sin egen lykkes smed, avslutter hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer