Ferie:

- Altfor mange barn kommer hjem fra ferien med vonde minner

- På ferie med barn bør man holde seg på en så lav promille at man nesten kan være kjørbar, mener barnepsykolog.

DÅRLIGE OPPLEVELSER: Ifølge barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen er det flere norske barn enn vi er klar over som har hatt dårlige opplevelser knyttet til foreldrene og alkohol. Foto: AV-OG-TIL
DÅRLIGE OPPLEVELSER: Ifølge barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen er det flere norske barn enn vi er klar over som har hatt dårlige opplevelser knyttet til foreldrene og alkohol. Foto: AV-OG-TIL Vis mer
Publisert

Sommeren er i gang for fullt, og temperaturene bare stiger og stiger over store deler av landet. For mange betyr både ferie og sol mer drikking enn vanlig - men hvor påpasselig er vi egentlig når det kommer til å drikke alkohol foran barna? Og hvor gode er vi på å si ifra om vi ser at andre foreldre drikker for mye i barnas selskap?

Alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL har nylig utført en undersøkelse om foreldres drikking på ferie. Den viser at 1 av 10 nordmenn har vært så bekymret for et barn på ferie at de har tenkt at de burde melde fra, men ikke gjort det likevel. Det kommer også frem at 4 av 10 har sett berusede nordmenn på ferie sammen med barn i utlandet.

Generalsekretær i AV-OG-TIL, Randi Hagen Eriksrud, omtaler disse tallene som alvorlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer