Down syndrom

- Amanda passer perfekt inn hos oss; hun beriker livene våre bare ved å være til

Kristina og Kim måtte gjennom 14 prøverørsforsøk før de ble foreldre til sitt første barn. Gravide for andre gang, får de beskjeden: Babyen har Down syndrom.

ENDELIG HER: Kristina måtte gjennom 14 prøverørsforsøk for den første babyen kom. Amanda kom etter "bare" tre behandlinger. Hun viste seg å ha Down syndrom. FOTO: Astrid Waller.
ENDELIG HER: Kristina måtte gjennom 14 prøverørsforsøk for den første babyen kom. Amanda kom etter "bare" tre behandlinger. Hun viste seg å ha Down syndrom. FOTO: Astrid Waller. Vis mer
Publisert

Til info: Denne saken ble først publisert på KK.no i januar 2019. Kristina og Kim Nordbæk har godkjent at vi republiserer den i forbindelse med Rockesokk 2021, som markerer den internasjonale dagen for Down syndrom.

- Vi ble litt satt ut da vi fikk vite over telefon at babyen trolig hadde Down syndrom, men da vi så hverandre i øynene, så vi en trygghet i hverandre. Dette skulle gå bra, dette var barnet vi hadde ventet på, sier Kim Nordbæk.

Og ventet, det hadde de virkelig. 14 prøverørsforsøk kom de seg gjennom sammen før de fikk holde datteren Viktoria for første gang. Graviditet nummer to kom etter bare tre forsøk. Kunne det være så lett, undret de. Så kom beskjeden om at babyen trolig hadde Down syndrom.

– Jeg har alltid sagt at det å få et barn med Down syndrom, ikke er noe som skremmer meg. Men likevel var det et sjokk å få beskjeden, sier Kristina.

Dette er historien om to svært etterlengtede barn. Om kampen og den lange veien for å få dem. Om redsel, desperasjon og ikke minst den store gleden. Gleden over Viktoria og Amanda.

LES OGSÅ: Noen gir aldri opp

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer