Ammebildet skaper sterke reaksjoner

Mens noen synes dette bildet er helt nydelig, blir andre rett og slett forbanna!

TANDEM-AMMER TOÅRINGER: Gikk denne moren for langt når hun delte dette bildet av seg selv i sosiale medier? Foto: Privat
TANDEM-AMMER TOÅRINGER: Gikk denne moren for langt når hun delte dette bildet av seg selv i sosiale medier? Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Går enkelte kvinner for langt når de deler usensurerte ammebilder av seg selv?

Mammanett har tidligere skrevet om den nybakte moren Ashley som fikk mye negativ respons på et ammefoto hun la ut på Facebook. 

Et annet bilde som har vakt stor oppsikt, er dette fotografiet av en tvillingmamma som ammer sine to toåringer.

Ønsket å inspirere

Bildet ble opprinnelig postet på det ammevennlige nettstedet Mama Bean Parenting som også la det ut på Facebooksiden sin.

Tvillingmammaen Marina forteller til nettstedet at ønsket hennes var å inspirere mødre til å amme lengre.

Selv opplevde hun det å skulle amme to barn som svært vanskelig. Hun møtte utfordringer som stramme tungebånd, perioder med lav melkeproduksjon og det hun beskriver som «ammestreik» fra babyenes side.

LES OGSÅ: - Mine pupper, mitt valg!

Feiret med et foto

Det at hun på tross av alle problemene fortsatt tandem-ammer guttene sine to år senere, ser hun på som en stor personlig seier.

For å feire denne bragden hyret hun derfor inn en fotograf for å ta dette bildet hvor hun ammer barna samtidig som hun ligger i ektemannens armer.  

– Jeg ville ikke ha vært i stand til å amme så lenge uten den utrolige og kjærlige støtten fra mannen min, sier hun. 

LES OGSÅ: Amme-selfie - en ny Instagram trend?

Sterke reaksjoner

De første reaksjonene var positive, men da bildet også ble gjengitt i en artikkel på Huffington Post ble tonen en helt annen.

Mens noen lesere hyller ammebildet og beskriver det som vakkert, nært og varmt, setter andre spørsmålstegn ved Marinas motiver for å dele dette bildet med omverdenen. 

En kvinne skriver i kommentarfeltet; «Mannen min trenger ikke se et foto av dine bryster. Jeg har ammet fem barn og følte ikke behovet for å kringkaste brystene mine til alle menn rundt meg. Det er mulig å amme og elske amming uten å lage et show av deg selv.». 

Kvinnen reagerer også på at Marina har på seg en singlet som presser brystene frem på en måte som gjør dem mer fremtredende.

Andre mener at barna er for store for å ammes. - På dette tidspunktet gjør du det for din egen skyld, ikke for dem, skriver en kommentator.

LES OGSÅ: Vakt bortviste ammende kvinne

Det er som å si; se på min perfekte figur og velskapte bryster!

Deler for å støtte andre

Marina ønsker ikke å la seg intervjue om saken, men Louise som står bak nettstedet Mama Bean Parenting, sier at motivet for å dele bildet var å vise støtte til andre kvinner som ammer.

– Vi føler oss sterkere av å se amming i en verden hvor det så ofte blir gjemt bort. Jeg har mottatt mange hundre slike ammebilder og akkurat dette gikk av en eller annen grunn viralt. Mødrene som deler sine historier har ingen dårlige motiver, de er kun delt med kjærlighet, forsikrer hun. 

Hva mener du om bildet? Del din reaksjon i kommentarfeltet nedenfor.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer