Ammefri med lønn - for alle!

Ammefri med lønn - for alle!
Publisert
Sist oppdatert

Ny lov gir kvinner med barn under 1 år rett på ammefri med lønn inntil en time daglig. 

Ammepause med lønn fra 2014

Stortinget har vedtatt endringer i arbeidsmiljøloven om lønn under ammefri. Lovendringen medfører at kvinner som har ammefri har rett til lønn inntil én time daglig. Lovendringen ble vedtatt av et flertall i stortinget denne uken og vil gjelde fra 1. januar 2014.

– Dette er et gjennombrudd for norsk likestilling. De kvinnene med færrest formelle rettigheter får et etterlengtet løft. Det koster en del penger, men jeg er stolt av dette, sa likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen til Aftenposten.no etter første behandling i Stortinget.

LES OGSÅ: Norske mødre gir blaffen i anbefalinger om fullamming 

Mange har allerede rett til lønn ved ammepauser

Hvis du jobber fulle dager og ammer et barn, har du til ammefri. Dette gjelder alle, uavhengig arbeidssted, det er fastsatt i Arbeidsmiljøloven. Om du jobber dagtid eller går i turnus spiller ingen rolle.

Arbeidsmiljøloven henvisning til minst en halv time to ganger daglig eller redusert arbeidstid er veiledende eksempler på hva en kvinne normalt bør kunne kreve.

Men til nå har det ikke vært noen automatikk i å få betalte ammepauser. 

I følge en kartlegging FAFO gjorde i 2009, har mer enn 1,2 millioner arbeidstakere fra før tariffavtaler som gir rett til lønn under amming av eget barn.

Det har hittil i hovedsak vært kvinner som jobber innenfor offentlig sektor som har hatt denne rettigheten. 

Nesten 64.000 ansatte har i følge den samme undersøkelsen ikke slike avtaler. 


Dette kreves av deg for å få ammefri med lønn:

  • Barnet er under 1 år
  • Moren jobber minst 7 timers arbeidsdag 
  • Ammefri skal brukes til amming eller pumping
  • Attest fra lege eller helsestasjon hvis arbeidsgiver ber om det
 

Dette er ikke gyldig grunn for å nekte deg ammefri:

  • Turnus eller skiftordninger
  • Ingen egnede lokaler for amming (arbeidsgiver plikter å ordne dette)
  • Underbemanning, effektivitetskrav, sykdom hos kollegaer

Arbeidsgiver kan kreve attest

Ammefri uten lønn kan kreves av alle, det er ingen øvre aldersgrense på barnet. Hovedregelen er at ammefri skal bygge på kvinnens behov og ikke sette noen øvre grense verken for tid eller antall ganger hun må ha fri for å amme i løpet av arbeidsdagen. 

Mange arbeidssteder ber om lege- eller helsestasjonsattest på at du ammer.

LES OGSÅ: Slik blir du morsmelkgiver

Du kan kreve ammerom og kjøleskap 

Arbeidsgiver har plikt til å tilrettelegge for arbeidstakere som ønsker <å benytte seg av retten til ammefri. Arbeidsgiver skal stille med egnede lokaler til amming eller pumping. Lokalet skal være uten innsyn og med låsbar dør, slik at man kan amme/pumpe usjenert. Rommet kan brukes til andre ting når det ikke brukes til amming/pumping. Et offentlig toalett er ikke et egnet lokale, skriverAmmehjelpen.no.

LES OGSÅ: Oppbevaring av morsmelk 

Koster mer enn 54 millioner kroner

Kostnadene ved den nye ordningen betales av arbeidsgiver, og lovendringen er i regjeringens proposisjon anslått til å koste bedriftene mellom 54 og 110 millioner kroner årlig. Det store spriket forklares med at kostnadene vil avhenge av hvordan retten til ammefri slår ut for deltidsarbeidende, og hvordan arbeidstakerne bruker foreldrepenger og ulønnet foreldrepermisjon, skriver Adekvat.no

Lovendringen vil i følge regjeringen omfatte om lag 8.500 mødre, og vil for en heltidsarbeidende mor med typisk foreldrepengeuttak vare i en periode på 5-10 uker. Dette vil i følge anslagene koste bedriften mellom 25 og 50 arbeidstimer. 

LES OGSÅ: Privat melkedeling - en farlig trend

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer