Navnevalg

Amy Schumer endrer sønnens navn etter navneblemme

Navnet lignet for mye på et begrep brukt om kjønnsorganer.

ENDRET SØNNENS NAVN: En lite gjennomtenkt navnekombinasjon førte til at Amy Schumer i ettertid endret sønnens navn. FOTO: NTB Scanpix
ENDRET SØNNENS NAVN: En lite gjennomtenkt navnekombinasjon førte til at Amy Schumer i ettertid endret sønnens navn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Navnevalg er ikke alltid like enkelt og i foreldres forsøk på å gi barna originale og fine navn kan det noen ganger gå litt skeis.

Nylig kunne den amerikanske komikeren Amy Schumer fortelle at hun gikk på en skikkelig blemme da hun navnga sønnen sin.

Amy og ektemannen Chris Fischer ønsket nemlig at sønnen skulle få mellomnavnet Attell, som en hyllest til deres felles venn komikeren Dave Attell.

Det paret ikke innså var at kombinasjonen av for- og mellomnavn skulle vise seg å være en smule uheldig.

I podcasten «Amy Schumer presents: 3 girls, 1 Keith» forteller komikeren ifølge Dagbladet at de nå har valgt å endre sin 11 måneder gamle sønns navn, da de fikk mange tilbakemeldinger på at navnet Gene Attell kunne uttaltes som «genital» (kjønnsorgan på norsk).

- Visste dere at vi har endret navnet på babyen vår, Gene? Nå heter han Gene David Fischer. Han het opprinnelig Gene Attell Fischer, men det gikk opp for oss at vi døpte sønnen vår «genital», sier hun i podkasten.

Ville ikke ha et veldig vanlig navn

Trebarnsmamma Synne Dokka kjenner seg godt igjen i at dette med å lande på riktig navn kan være vanskelig. Etter at hun og samboer Trygve Berge navnga minstemann i familien, klarte hun nemlig ikke å bli helt komfortabel med valget de hadde tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer