Forebygge snus og røyk:

Andrea blir belønnet med sertifikat om hun ikke begynner å snuse eller røyke

Snus øker i popularitet hos unge jenter. - Vi har nok ikke har sett toppen hos kvinner ennå, sier forsker.

FORETREKKER GULROT FREMFOR PISK: Dersom Andrea ikke bruker røyk eller snus, vil mamma Merethe dekke kostnadene forbundet med sertifikatet. Foto: Privat
FORETREKKER GULROT FREMFOR PISK: Dersom Andrea ikke bruker røyk eller snus, vil mamma Merethe dekke kostnadene forbundet med sertifikatet. Foto: Privat Vis mer
Publisert

– Andrea har gode holdninger til røyk og snus så jeg stoler på at hun ikke vil begynne med det uansett avtale, men som foreldre ønsker vi å vise at vi setter pris på det, sier Merethe Smørholm Ulveseth.

Da datteren Andrea (15) begynte på ungdomsskolen, valgte de å inngå en avtale; dersom Andrea ikke begynner med røyk eller snus, vil hun få dekket alle kostnadene forbundet med å ta sertifikatet. Noe hovedpersonen selv selvsagt er strålende fornøyd med.

– Den demper presset for å prøve røyk og snus, for jeg vet med meg selv at dersom jeg gir etter mister jeg en stor fordel, sier hun.

Snus også populært hos unge jenter

Slike avtaler synes å ha blitt mer og mer utbredt, og kan kanskje oppfattes som urettferdig for tenåringer som ikke kommer fra familier med god økonomi. Men mamma Merethe understreker at om hun ikke hadde hatt muligheten økonomisk sett, ville hun likevel ha funnet en alternativ måte å belønne datteren på – da hun opplever at bruk av snus er en voksende trend, også blant yngre jenter i tenårene.

– Røyking er nok mindre populært, men jeg tror det er en oppfatning blant mange at snus er nesten status å bruke, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer