Anette og Liv-Tone fødte ekstremt premature tvillinger

Bare en av dem fikk reise hjem med to barn

FØDTE EKSTREMT PREMATURE TVILLINGER: Anette og Liv-Tone gikk gjennom tøffe påkjenninger. Nå ønsker de å hjelpe andre premature barn og deres foreldre. Foto: privat
FØDTE EKSTREMT PREMATURE TVILLINGER: Anette og Liv-Tone gikk gjennom tøffe påkjenninger. Nå ønsker de å hjelpe andre premature barn og deres foreldre. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tvillingmødrene ble kjent med hverandre da de for tidlig fødte tvillingbabyene deres kjempet for livet på hvert sitt sykehus.

Erfaringene fra de ekstremt tøffe månedene førte dem sammen. Nå ønsker de å bidra for å  gjøre sykehusoppholdet og behandlingen tryggere for noen premature barn og deres foreldre, gjennom en nystartet aksjon.

Anettes historie

Anette Iren Myklebust ble mamma for første gang etter syv prøverørsforsøk. Vesle Dennis kommer til verden tre uker for tidlig, men er en frisk og fin gutt. 

Året etterpå ønsker foreldrene flere barn. Det blir nye runder med hormonsprøyter, uthenting av egg og tiden preges av mislykkede forsøk og mange måneder med venting. 

Hun husker fremdeles dagen hun testet uventet positivt på en graviditetstest - tør vi håpe? At denne gang skal det gå? Jo, visst var paret gravid igjen, og tvillinger i vente. 

- Vi ble selvfølgelig overrasket da vi fikk se at det var to babyer vi ventet, men gjett om vi ble glade! 

Flere historier om premature barn

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer