Sommeren er naturlig nok høysesong for bading, noe som dessverre også innebærer at denne årstiden har en del drukningsulykker. Tall fra Norsk Folkehjelp viser imidlertid at drukningstallene for barn har vært nedadgående de siste årene og at de har holdt seg lave siden 2010.
Jan Kjensli, utviklingskonsulent i Norges Svømmeforbund, sier drukningstallene blant barn og unge går i bølger, og at de gjerne henger sammen med hvor god eller dårlig den norske sommeren er.
– De drukningsulykkene som er blant barn og ungdom skyldes ofte manglende svømmeferdigheter, men også manglende kunnskap om hvilken fare man utsetter seg for. Vi så et eksempel på dette i fjor, da to barn fra et flyktningmottak skulle bade i en elv og som fikk et fatalt resultat.
– Et annet viktig element er at barn skal lære seg å svømme fordi de da kan være sammen med venner i aktiviteter som innebærer vann. Som for eksempel bading, seiling, dykking og fisking. De barna som ikke kan svømme blir ofte hjemme og da blir det å ikke kunne svømme en form for et sosialt handicap. Barn med flerkulturell bakgrunn er overrepresentert blant de som har dårlige svømmeferdigheter, så gode ferdigheter blant alle barn vil også være en god arena for inkludering, sier han.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger