Årets barnevogn-nyheter

Farger for enhver smak blant årets barnevogn-nyheter. Foto: produsentene
Farger for enhver smak blant årets barnevogn-nyheter. Foto: produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det på tide å skifte ut barnevognen? Mammanett har tatt en titt på årets nyheter og kan slå fast at det i år virkelig finnes noe for en hver smak og et hvert behov.

Fargerikt fra Down Under

Et kjennetegn blant årets mange nye vogner synes å være farger. Med mange av de samme tekniske finessene hos flere av produsentene, er det ikke så rart at de forsøker å skille seg ut på andre måter. En annen klar trend i år synes å være at forbrukerne får stadig større muligheter til å individualisere vognen sin, ved å selv velge farger, tekstiler og komponenter. 

En av dem som følger disse trendene, er barneutstyrsmerket Phil & Teds fra New Zealand. De har kommet med en svært fargesterk oppgradering av sin Smart-barnevognkolleksjon. Smartvognens sittedel og kalesje kommer i mange forskjellige farger, og det gir deg mulighet til å matche vognen slik du selv måtte ønske.  På nettsiden deres kan du teste de forskjellige fargesammensetningene for å se hva du synes passer best. Med en knallgul kalesje og neongrønn sittedel, vil du garantert være godt synlig når du ferdes i trafikken!

Knæsje farger fra Phil & Teds. Foto: produsenten
Knæsje farger fra Phil & Teds. Foto: produsenten Vis mer

 

Phil & Teds Smart-vogner har et understell som passer til bagvogn, bilsete eller vanlig sittedel. Dette er en svært lett barnevogn, og med en vekt på bare 8 kg er den grei å ta med seg på tur. 

LES OGSÅ: Barnevogner: Finn den som passer deg 

Ny terreng-vogn fra Bugaboo

Også Bugaboo satser på farger i år, og har kommet med en spesiell fargekolleksjon for sommeren som lover å “jazze” opp trilleturen din. Spesialutgaven Jazz Up Summer kommer i en gyllen gul eller havblå farge. Vognen har også svarte og hvite striper på innsiden av kalesjen, som gir oss assosiasjoner til strandparasoller.

Spesialutgaven Jazz Up Summer fra Bugaboo. Foto: produsenten
Spesialutgaven Jazz Up Summer fra Bugaboo. Foto: produsenten Vis mer

 

Den største nyheten fra Bugaboo i år, er uten tvil at de lanserer en ny barnevogn som er beregnet for vanskelig terreng. Bugaboo Buffalo heter denne modellen, og passer foreldre som liker å gå turer på gjengrodde skogstier eller i ulendt terreng. Vognen er utstyrt med myke skumfylte gummihjul, som gjør at man slipper å pumpe eller å risikere punkteringer. Understellet kan også stilles i en slags to-hjuls posisjon som gjør det lettere å gå i sand og snø.

Bugaboo Buffalo – Vognen for turglade familier. Foto: produsenten
Bugaboo Buffalo – Vognen for turglade familier. Foto: produsenten Vis mer

Vognen har en ekstra lang baldakin / kalesje som skal beskytte barnet mot vær og vind. Setet eller liggebagen kan snus begge veier og setet kan stilles i tre sitteposisjoner. En fordel med denne vognen, er at den gir deg mulighet til å stille håndtaket ganske høyt, noe som nok vil være en kjærkommen forbedring for mange menn. 

I følge produsenten kan vognen slås helt sammen og er enkel å ta med seg, om det så er en tur i byen eller i skogen.  

Smil og glede fra Brio

Brio satser i år på forbedringer av allerede populære barnevognmodeller. Happy-serien har fått et nytt tilskudd i Happy Superior, som både kan brukes som duovogn eller som en kombivogn med mykbag. Vognen kommer i et mykt og vattert tekstil i eksklusivt kvalitet. Andre oppgraderinger er at du nå også kan kjøpe såkalte “Country-hjul” til Brio Go vognen din, også disse med tanke på bedre fremkommelighet i tøffere terreng.

Glade nyheter fra Brio: Happy Superior og Brio Smile. Foto: produsenten
Glade nyheter fra Brio: Happy Superior og Brio Smile. Foto: produsenten Vis mer

 

Brio lanserer også en helt ny modell som heter Smile. Ved første øyenkast minner denne veldig om Brios modell Sing, men i følge produsenten er vognen en videreutvikling med mange forbedringer. Smile er mye smalere enn sin forgjenger og er utstyrt med lufthjul. Brio Smile kan brukes både som duo- og som kombivogn og sittedelen kan slås helt ned.   

Stokke satser på enda høyere vogner

Når det gjelder farger, har norske Stokke gått i helt motsatt retning enn mange av sine konkurrenter. De har valgt mer duse fargevarianter på sine to nye barnevognmodeller Stokke Crusi og Stokke Scoot, blant annet en lekker gråmelert utgave som kalles “Black Melange”. 

Det som kjennetegner den flerfunksjonelle barnevognen Stokke Crusi, er at den er designet med en ekstra høy sittedel. Dette for å gi en naturlig kontakt mellom deg og din baby. Vognen har et robust understell med myk fjæring og kan tilpasses dine behov ved at du kan skifte ut de forskjellige komponentene som bærebag, sete og søskensete. Bærebagen er romslig og ekstra lang (80 cm) med god polstring innvendig. Når barnet blir større kan du utstyre vognen med Crusi enkeltsete, sete fra StokkeXplory eller søskensete. Søskensetet kan også brukes sammen med bærebagen.

Stokke Crusi i fargen Black Melange. Foto: produsenten
Stokke Crusi i fargen Black Melange. Foto: produsenten Vis mer

Den mindre og mer kompakte modellen Stokke Scoot er en vogn som passer godt på reise, eller når man skal navigere seg rundt i travle gater. Også denne modellen tilbyr høyere sitteplass, noe som gjør at man kan bruke den som et alternativ til barnestol når man er på café.   

LES OGSÅ: Origami - vognen som lader mobiltelefonen

Mountain Buggy i lettere utgave

Mountain Buggy er en av de mest populære barnevognene i Norge og er kjent som en liten og lett vogn med gode kjøreegenskaper. Ved årsskiftet lanserte de sin 2013 kolleksjon og her presenterer de Mountain Buggy Mini, som er en Mountain Buggy i en enda lettere utgave. Vognen veier bare 8 kg, men har i følge produsenten de samme bekvemmeligheter som større vogner. Vognen har 10" aerotech punkteringsfrie hjul, er enkel å folde sammen og har en ekstra stor solskjerm. På grunn av sin jevne vektfordeling, krever den også mindre kraft for å komme opp og over fortauskanter. Dette er en stødig vogn som er beregnet på urbane forhold og reiser. 

Den nye mini-utgaven av Mountain Buggy. Foto: produsenten
Den nye mini-utgaven av Mountain Buggy. Foto: produsenten Vis mer

 

Denne vognen finnes også i freshe farger som limegrønn og chilirød, og er kompatibel med Mountain Buggy bager, bilstoladapter og annet utstyr.

LES OGSÅ: Mest populære barnevogner 2012 

En av de letteste på markedet

Dersom du skal på reise og er ute etter en holdbar trille med lav vekt, bør du ta en titt på den nye vognen Quinny Yess. Paraplytrillen har en unik design, og er laget i svært lette materialer som gir den en totalvekt på kun 5 kg. Vognen i sittedelen er i følge produsentene svært romslig, og den tar veldig liten plass sammenslått. Når vognen ikke er i bruk, kan den enkelt bæres på ryggen ved hjelp av innebygde skulderremmer. Enklere kan det knapt bli!

Quinny Yess – en av de letteste trillene på markedet. Foto: produsenten
Quinny Yess – en av de letteste trillene på markedet. Foto: produsenten Vis mer

YOYO - som håndbagasje på flyet

Babyzen lanserte i februar vognen Yoyo som de mener er verdens minste barnevogn sammenfoldet. Den måler bare 52x44x18 cm i sammenfoldet lengde, hvilket faktisk oppfyller kravet for håndbaggasje på flyet.

Man kan åpne og sammenlegge vognen med med etthåndsgrep. Forhandleren lover også superdeilig sittekomfort for barnet og god trillekomfort. 

Passer godt for byfamilien og globetrottere. 

YOYO: Vognen du får lov til å ha med deg på flyet. Foto: Babyzen
YOYO: Vognen du får lov til å ha med deg på flyet. Foto: Babyzen Vis mer

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer