Baby - nyfødt

Slik blir de første ukene med din nyfødte baby.

Helt fersk! Foto: Foto: Shutterstock
Helt fersk! Foto: Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle nyfødte babyer har et spesielt utseende. Huden er rynkete, rød og blå, hodet kanskje litt ut av fasong. Øynene kan være hovne. Mange nyfødte babyer vil også få et ufarlig utslett i ansiktet de første ukene. Noen foreldre kan bli litt forundret over dette. 

Den nyfødte ligner ikke akkurat på babyene som reklamerer for bleier. Men disse babyene er også ofte litt eldre. Selv om barnet ikke virker vakkert ved første øyekast, har adferdsforskere funnet ut at den nyfødte har en stor tiltrekningskraft på foreldrene. 

Nyfødt kjærlighet - eller lar følelsene vente på seg?

Overveldende morsfølelse med en gang eller lar de store følelsene vente på seg? Begge deler er like vanlig.

Et vanskelig svangerskap eller fødsel kan sinke disse følelsene. Som nybakt mor eller far vil du også oppleve et virrvarr av følelser. Glede, sorg, lykke, lengsel, tretthet. Barseltårer. Den nye situasjonen er overveldende og mange tenker "hvordan i all verden skal jeg kunne få dette hjelpeløse barnet til å overleve?" At en mor skal holde liv i en baby med brystene sine kan virke merkelig. Men det kan de og det skjer som regel uten store problemer også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer