Baby 1 måned

Foto: Shutterstock ©
Foto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått en måned siden fødsel, og mest sannsynlig tar den lille babyen all deres tid og interesse. Du begynner å bli godt kjent med den lille krabaten, og kanskje kan du allerede tydelig ser ditt barns personlighetstrekk.

Kommunikasjon med din baby

Når din baby er omkring fire uker gammel har du sannsynligvis funnet en slags rytme. Babyen innretter seg etter det du gjør, og du innretter deg selvfølgelig etter babyen.Kanskje begynner du allerede å se ditt barns personlighet. Noen babyer er rolige, urolige, langsomme, kvikke, stille eller pratsom - i tillegg til mange andre egenskaper.Når du snakker til babyen blir den stille og i stillheten som følger vil han gi tydelige signaler på at han vil delta i samtalen ved å bli mer aktiv i kroppen. Ofte viser din baby tydelig tegn med kroppen på glede. For eksempel kan babyen bli helt stiv i kroppen, gape og vifte med armer når det ser foreldrene. 

Når babyen er mellom 4-6 uker, begynner hun å oppvise et fullkomment hilsesmil. Hilsesmilet skiller seg fra reflekssmilet du har sett til nå. Du har behandlet babyen din til nå som om den skulle være sosial, og nå reagerer den også med å være sosial. Hun holder blikket ditt. Ansiktet lyser og øynene stråler. Hun kan smile på denne måten til hvem som helst, både til foreldre og mennesker hun aldri har sett før. Les mer: Det første smilet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer