Baby 6 måneder

Ved 6 måneders alder vil du se de første tegnene på at din baby har sin egen vilje. Din baby reagerer mer spontant og har mer kontroll over handlingene sine. Konsentrasjonen øker og han begynner også å forstå bedre hva som skjer rundt seg.

Baby seks måneder. Foto: Shutterstock.com ©
Baby seks måneder. Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I denne perioden skjer det noe med hukommelsen. Babyen begynner å huske ting som gjentar seg. Han vet for eksempel på hva som skal skje når det er mat, stelle eller sengetid.

Kjærlige foreldre legger grunnlaget 

Etter som din baby vokser, lærer han om verden på to måter. Den ene måten er å utforske gjenstander, leke med leketøy og eksperimentere med kroppens bevegelser. Den andre måten å lære på handler om det sosiale. Foreldre og nære omsorgspersoner er den viktigste kilden til å lære hvordan mennesker forholder seg til hverandre. Hvis babyen får masse kjærlighet, er sjansen størst for at han selv blir en omsorgsfull voksen.

Foreldre og søsken som er vennlige, hjelpsomme og ler mye, har innvirkning på den emosjonelle utviklingen hos et lite barn, selv om din baby ikke direkte er innvolvert selv.

Din babys fysiske utviklingVed 6 måneder sitter babyen noen sekunder med støtteVed 6 måneder løfter barnet hode fra ryggleie, kan ha ganske strake armerVed 6 måneder flytter barnet saker fra hånd til hånd.Ved 6 måneder berører babyen sine tær i ryggleie - heisann en tå! 

I løpet av de neste 6 måneder vil din baby begynne å krabbe og trekke seg opp for å stå. Det er stor variasjon når dette skjer. La barnet få utvikle seg i sitt eget tempo. Unngå hoppegynge eller gåstol. Det anbefales ikke da begge deler kan feilbelaste barnets rygg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer